Dagens Dagbok - Måndagen den 24 december 2007 - Andra halvan av Eftermiddagen och Kvällen.

Vid halvtretiden sen så åkte vi alla fem iväg hem till min syster Anette och hennes kille Kenneth där de bor i Sätra.


Vi hade med oss: min hemgjorda vitlökssill, en stor påse med smågodis, en flaska rödvin, en chokladkartong, och en julblomma.


Prick tjugo personer var vi där. Först så drack vi glögg och åt en massa tilltugg till. Och så kollade vi förstås på Kalle Anka och hans vänner.


Sen när det var slut vid fyratiden så satte vi oss alla ner till bords för julmiddag. Massor med gott fanns det förstås. Och jag var glad, för det fanns massor med olika fiskrätter och andra saker utan kött som jag kunde äta. Sjöng gjorde vi en hel del till maten också, både nubbevisor, och julvisor.


Efter cirka två timmar, när vi hade ätit massor, och sen plockat undan, som kom då äntligen TOMTEN! Fem stycken barn fanns i sällskapet, mellan ett och tolv år, och de var ju förstås extra glada när tomten kom!


Sen så blev det förstås julklappsutdelning och julklappsöppnande. Jag fick: Ett presentkort på ettusen kronor i Farsta Centrum + lotter för tvåhundra kronor av Borzko. En fotvärmare + en parfym av Jimmy, Jenny, och Jocke. Ett musik-quiz-spel av Mathias, Maria, och Patrik. Trehundra kronor av min Mamma och Pappa. En chokladkartong av min Moster.


Och det här gav jag bort: En mobil, Nokia 6300, + bluetooth + minneskort till Borzko (värde 3.300:-). En Philips rakapparat + en parfym + fyra par fina kalsonger + en deo + en facewash + kontanter + rikskuponger till Jimmy (värde 3.000:-). En klänning + ett skärp + ett läppstift + presentkort för sminkkurs och makeup på Make Up Store + två stycken Lars Winnerbäck-konsertbiljetter + en sminkväska + en parfym + kontanter + rikskuponger (värde 3.000:-). En vattenkokare till Jocke. Fyra pocketböcker till min Pappa. Duntofflor + två örngott till min Mamma. Två värmeljushållare till min Moster. En parfym till Mathias. En parfym till Maria. En liten flaska whiskey till Patric.


Efter att Tomten hade gått så blev det kaffe med massor med tillbehör. Och så satt vi och pratade och skrattade, och vi sjöng även lite nu också.


Sen vid niotiden efter sex timmars samvaro, så började de flesta att dra sig hemåt. Och så gjorde även jag, Borzko, Jimmy, Jenny, och Jocke också.


När vi kom hem så satte vi oss alla fem uppe i vardagsrummet. Och så spelade vi det nya spelet som jag hade fått av Mathias, Maria, och Patric: "D´Jay - DVD Music Quiz". Det var ett jätteroligt spel om musik, mest pop och rock. Vi körde gamlingar (jag och Borzko förstås) mot ungdomar (Jenny, Jimmy, och Jocke). Två omgångar körde vi, och vi vann en varsin omgång.


Sen efter det så spelade Jimmy, Jocke, och Borzko ett spel som Jimmy fick i julklapp: "Lightning Reaction Extreme". Då satt Jenny lite med sin dator, och jag höll på och fixade lite med mina julklappar. Jag provade bland annat min fotvärmare.


Vid ettiden sen så gick vi alla fem och la oss. Det var en väldigt mysig julafton i år tycker jag. Jättetrevlig ända från vår mysiga frukost, liten shoppingrunda, eftermiddagsfikat, och sen ett väldigt lyckat och perfekt Julaftonsfirande hos Anette och Kenneth. Och så slutligen ett jättemysigt avslut med spelande hemma med familjen.


Tio stycken fotografier från dagen finns nedanför, som jag mobilbloggade i går. Och några fler kort från i går kommer jag att lägga in lite senare.


Kommentarer
Postat av: marina

Jahg måste bara få fråga en sak...Din dotter Jenny, hon är 17 år och är tillsammans med en kille som är 28. Hur hanterade du det n'r hon berättade det? Anledningen till att jag frågar är att jag är oxå 17 år och är tillsammans med en kille som är 28 som har 2 barn (tvillingar). Min mamma tar det dock inte så lätt, har du något förslag på vad jag kan göra, eller säga för att kanske försöka lugna henne lite? Ha en riktigt bra dag!

2007-12-25 @ 10:54:15
Postat av: Bim

---> Marina: Hej. Ja, jag var faktiskt också lite skeptisk och negativ i början... Både för åldersskillnaden på elva år, men kanske mest för att han hade barn...

Nu kände jag ju till Jocke sen tidigare. Han och Jimmy hade ju jobbat ihop, så jag visste ju genom Jimmy att det var en schysst kille.

Men jag var ändå inte så glad över förhållandet i en början... Fast efter att jag hade träffat honom, och sett vilken gullig kille det är. Och när jag såg att Jenny mådde så himla bra med honom, då försvann mina negativa tankar.

Det är klart att det kan bli problem i framtiden för Jenny, med "styvbarn". Men det finns väl värre problem i livet!

Hon kunde ju bli ihop med nån som super, eller knarkar, eller slår henne, eller som har en annorlunda religion, eller som är dum henne på nåt sätt.

Så jag försöker verkligen inte att se det här som ett problem! Hoppas att din Mamma också kan det! Lycka till! :-D

2007-12-25 @ 12:38:38
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0