Dagens Jobb - Onsdagen den 12 december 2007.

Jobbade förstås i dag också. Men det blev inte precis någon vanlig dag... För mitt i allt jobb, vid niotiden, så blev det strömavbrott. Vi hörde ganska så snabbt att det tydligen var ett stort fel i stora delar av södra Stockholm, och vi fick höra att strömmen inte skulle komma tillbaka förrän vid halvtolvtiden...


Dagens mat var spaghetti och köttfärssås. Till våra två största skickningar hade maten redan gått iväg. Och köttfärssåsen var klar till övriga skickningar och till oss. Och resten av spaghettin, till oss och övriga skickningar, skulle kokerskan precis börja att koka...


När vi hörde att strömmen inte skulle komma tillbaka förrän vid halvtolvtiden så beslöt vår husmor, i samråd med vår rektor, att vi skulle servera grönsaker och köttfärssås, plus bröd och smör, till våra elever. Och att alla skulle komma så fort som möjligt innan köttfärssåsen kallnade...


Vid tiotiden så kom då de första eleverna, mot halvelva som är ordinarie första lunchtid. De fick då äta köttfärssås utan spaghetti, och med grönsaker till.


Sen vid halvelvatiden, en hel timme tidigare än vad de hade sagt, så kom strömmen igång. Vår kokerska och vår husmor satte då såklart genast igång med att koka spaghetti.


Vattnet i våra stora grytor hade inte hunnit kallna så mycket, så det kokade upp fort, och sen så kokade de pasta så fort de kunde. Dagisarna som vi skickar mat till, fick sin mat, fast lite senare än vanligt.


Och våra elever fick sin spaghetti till slut.


Självklart så blev det en mycket rörig, stressig, och aktiv arbetsdag i dag. Både i matsalarna, disken, och köket. Men jag tycker ändå att allt flöt på hyfsat bra ändå. Vi sprang och vi slet allt vad vi kunde. Och vi hjälptes åt så mycket som möjligt för att få allt att fungera.


Och även om det blev en mycket jobbig dag, så blev det ändå, (i alla fall efteråt), en rolig dag. Kul att se hur proffsiga vi är, som kan reda upp och ta tag i en sån här situation, och klara av den. Det är ju, till största delen, vår husmors förtjänst, som är suverän i krissituationer och stressituationer.


Jag var i alla fall i skalen på morgonen, och sen så var jag försteman i lilla matsalen. Och även lite överallt och hjälpte till under dagen. Dukade till mellanmålet gjorde jag på slutet också.


Vi fick även lite glada nyheter på eftermiddagen. Och det är att vi har fått några fler skickningar nästa termin, några dagis till som vi ska skicka mat till. Det visste vi om redan, att det förmodligen skulle bli så. Men nu fick vi också veta, att vi har fått utökningar på våra arbetstimmar bland personalen. Två av kollegerna, som inte har haft heltidstjänst, får heltid från nästa termin. De blev ju så klart jätteglada över det. Och vi övriga blev ju lika glada över att få mer hjälp.

(Länk till artikel i Aftonbladet om Strömavbrottet)


Kommentarer
Postat av: Snurran

Åh, vad fantastiska ni är! Ni klarar ta mig tusan allt :-)
Så roligt att fler får heltid också! *yes* *kram*

2007-12-12 @ 22:24:56
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus
Postat av: Bim

---> Snurran: Jag håller med dig i allt det du skrev! ;-D *kram*

2007-12-13 @ 15:21:25
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0