"Julstädningen och döden" av Margareta Strömstedt.

image2043

---------    

Recension av boken: "Julstädningen och döden" av Margareta Strömstedt. (Genre: Svensk Skönlitteratur / Biografier - Memoarer.)  

---------   


"Julstädningen och döden (1984) och Församlingen under jorden (1990) är de två första delarna av Margareta Strömstedts trilogi av självbiografiska romaner som avslutades med Natten innan de hängde Ruth Ellis (2007). I Julstädningen och döden är perspektivet en ung flickas, i Församlingen under jorden förflyttas det till en tonårig pojke.


Berättelserna utspelar sig i ett litet småländskt samhälle som återspeglar den stora världens skeenden. Runt omkring de unga huvudpersonerna finns de människor som har präglat deras uppväxt. Vi följer deras inre och yttre resor och lär känna deras längtan efter livet och döden, deras funderingar om Gud och kärleken, den spirande sexualiteten och deras svåra relationer till dem de älskar. Utan att väja för de mörka beskriver Margareta Strömstedt sin uppväxt med värme och humor och hennes berättelser har kommit att bli klassiker bland våra svenska barndomsskildringar."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  


Jag läste den tredje och sista delen, i Maragareta Strömstedts triologi om sitt liv, i somras. Länk till den recensionen finns här. 

Boken jag läste nu i dag innehöll endast den första delen. Jag köpte den begagnad från Tradera, och det är bara hälften av boken som finns ovan från AdLibris.  Så nu måste jag ju också köpa den andra delen, så triologin blir komplett.

Jag tyckte den här var bra. Hon har ett lite annorlunda sätt att skriva om sitt liv. Men det var intressant tycker jag.  /// Bim.  

---------   

Betyg: 3 av 5.  

---------    


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0