"Pappadagar i råttans år" av Daniel Möllberg.

image2017

---------    

Recension av boken: "Pappadagar i råttans år" av Daniel Möllberg. (Genre: Svensk skönlitteratur.)  

---------   


"Detta år var enligt den kinesiska almanackan "Råttans år" och jag var fullt benägen att hålla med den. Jag separerade från Sofia, mina barns mamma, för knappt ett år sen, inte för att jag ville utan för att det var nödvändigt. Jag tänker inte gå in på orsaken till separationen just nu men för att vara rättvis och storsint kan jag berätta att jag har insett att vi båda hade del i att vi kastade bort något bra alldeles för lättvindigt. Jag heter Alexander och är trettiotre år, mina barn är fyra respektive tre år.

Följ varannan-vecka-pappan Alexander den Pyttelille under Råttans år! Han hyr en sunkig etta av en misstänkt kriminell kille. Karriären är obefintlig eftersom han pluggade och tog hand om barnen medan sambon satsade på sitt jobb. Nu hoppar han mellan olika tillfälliga anställningar för att få ekonomin att gå ihop. Vetskapen om att exet tjänar storkovan och snart ska gifta sig med en ny snubbe gör knappast livet roligare? Alexander behöver tillslut både antidepressiva och Viagra för att orka med tillvaron.

Det enda ljuset i Alexanders mörker är pappadagarna. Kärleken till sönerna gör att han ändå orkar kämpa för att allt ska fixa sig!"

(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  


Det här är den första boken som jag har sett att den har kallats för "lad lit". Vi har ju haft "chick lit"-böcker nu än längre tid, så nu var det tydligen dags även för killarna! 

Jag tycker att den här boken var bra. Trovärdig och lättläst. Rolig och lite sorgsen ibland. Kan klart rekommenderas! /// Bim.  

---------   

Betyg: 3,5 av 5.  

---------    


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0