"Snöstorm och Mandeldoft" av Camilla Läckberg.

image1891

---------    

Recension av boken (kortromanen): "Snöstorm och mandeldoft" av Camilla Läckberg. (Genre: Skönlitteratur / Deckare.)  

---------   


"Snöstorm och mandeldoft är en charmig kortroman i sann Agatha Christieanda. Camilla Läckberg är en av Sveriges mest populära deckarförfattare och hennes "Fjällbackaserie" har sålt i över 2 miljoner exemplar. 2006 belönades hon med Folkets litteraturpris.

Det är knappt en vecka kvar till jul och Martin Molin från Tanumshede polisstation har mot sin vilja tvingats med på en släktträff av sin flickvän. På ön Valön utanför Fjällbacka har medlemmarna i familjen Liljecrona samlats på uppmaning av patriarken Ruben, som styr sin familj med järnhand.
Förbindelsen med fastlandet bryts av en snöstorm och när Ruben faller ihop mitt under julmiddagen tvingas Martin gripa in. Snabbt konstaterar han att Ruben har mördats och eftersom de är fullständigt isolerade på ön måste någon av familjemedlemmarna vara skyldig ...
Men vem har motiv? Och vem kan vara så kallblodig?"

(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  


Jag är inte så förtjust i varken kortromaner eller noveller egentligen. Jag tycker om "riktiga och normallånga" böcker, eller allra helst väldigt tjocka böcker, som typ Stephen Kings. 

Men Camilla Läckberg vill man ju läsa allt av, så självklart så köpte jag den här boken. Den var endast på lite drygt etthundra sidor, och jag läste väl ut den på någon timme tror jag. 

Enbart Martin Molin är med från Camilla Läckbergs övriga böcker. Och den var, precis som det står ovanför, i Agata Christies anda. 

Men jag kan helt klart rekommendera den. Den var lite klurig, och faktiskt inte så förutsägbar. Jag tyckte mycket om den.  /// Bim.  

---------   

Betyg: 3,5 av 5.  

---------    


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0