"The Lord of the Rings: The Return of the King" - Special Extended Edition.

image2014                              image2015


Och i dag så såg vi även den tredje och sista delen i "Sagan om Ringen"-triologin:
"Sagan om Konungens Återkomst".

Det är den allra bästa av de tre filmerna tycker jag.
Alla tre filmerna är ju helt suveränt bra,
men den tredje filmen är allra bäst, och sen den första filmen,
och sist den andra filmen.

Hela "Sagan om Ringen"-triologin, i den långa versionen, special extended edition,
är de bästa filmerna som någonsin har gjorts tycker jag.

Elva timmars helt underbar underhållning. Filmerna har ju precis allt tycker jag.
Och det har blivit en härlig tradition för Jimmy och mig,
att se filmerna en gång om året, runt jul.

Länk till filmen på LoveFilm.


Kommentarer
Postat av: Prometheus

Hm..jag är ganska tveksam till filmerna, främst för att dom är ganska långt från böckerna..i böckerna fins ett lugn som filmerna tappat helt..det är mest strid hela tiden..men men, smaken är som bekand delad.

2007-12-27 @ 21:14:03
Postat av: Bim

---> Prometheus: Jag måste faktiskt erkänna att jag har inte läst böckerna... Trots att jag har läst mycket i mina dagar, både i barndom, ungdom, och som vuxen.

Jag vet att jag började i den första delen en gång när jag var rätt så ung, men jag tyckte att den var seg och jobbig, och för mycket namn och platser att hålla reda på. Men jag kanske var för ung då...

Sen i vuxen ålder så har jag många gånger tänkt att läsa dem, men det blev aldrig av... Och sen så kom filmerna.

Det är säkert helt annorlunda om man har läst böckerna, det förstår jag. Men eftersom jag inte har gjort det, så tycker jag att filmerna är HELT UNDERBARA!

Men jag kanske borde läsa böckerna nån gång ändå? Jag har dem faktiskt alla tre i pocket. Plus Bilbo, och den har jag faktiskt läst! ;-)

2007-12-27 @ 21:20:37
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Prometheus

Måste tillägga att jag inte heller är någon fan av tolkien, tycker hans sätt att skriva är omständigt och så blir jag helt galen på alla namn med helt omöjliga stavningar...fantasy överhuvudtaget är inte riktigt min grej.

2007-12-27 @ 21:42:03
Postat av: Bim

---> Prometheus: Har bara läst Bilbo av Tolkien. Och den tyckte jag var bra. Fantasy är inte min grej egentligen heller. Har inte läst så mycket Fantasy överhuvudtaget. Skräck är mer min grej! Framförallt Stephen King, men också Dean Koontz. :-)

2007-12-27 @ 21:51:21
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Prometheus

Wow..skräck..då har vi något gemensamt :D
är stor skräck-fan, har du provat att läsa något av H.P Lovecraft? av många ansedd som den absolust bästa någonsin..Stephen King brukar kalla lovecraft sin idol..han skrev under 20 och 30-talet men det är skräck när det är som absolut bäst!

2007-12-27 @ 22:06:13
Postat av: Bim

---> Prometheus: Nej, jag har inte läst något av H.P.Lovecraft. Känns som det kanske skulle kännas lite "för gammalt" om det är skrivet under 20- och 30-talen... Eller? Vilken bok skulle du i så fall rekommendera mig att testa?

2007-12-27 @ 22:10:42
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Prometheus

hmm..jag läser dom på engelska, och lovecraft har skrivit över hundra noveller...men "Call Of Cthulhu", "Shadow Over Insmouth", "Dagon", "Dreams In The Witch-house", "The Dunwich Horror", "At the Mountains of Madness" (ingen aning vilka av dom som fins på svenska, men tror att nästan alla
gör det..) är några av de viktigaste för att förstå lovecrafts lilla universum, och bland dom bästa. Tror, om jag inte mins fel, att wikipedia har en ganska detaljerad översikt över vilka som fins utgivna på svenska osv..kolla efter någon antologi på tex SF-bokhandeln i gamla stan eller någon av dom stora bokhandlarna!

2007-12-27 @ 22:33:59
Postat av: Bim

---> Prometheus: Okej. Jag kan inte läsa på engelska. Jag har försökt, men det funkar inte bra. Jag förstår, men jag har inte alls samma behållning som när jag läser på svenska.

Tack snälla du för titlarna. Jag ska kolla in Wikipedia. Och SF-bokhandeln i Gamla Stan går jag ofta förbi, och då kanske jag skulle ta och gå in där nästa gång istället!

2007-12-27 @ 22:42:15
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0