"Flyga drake" (The Kite Runner) av Khaled Hosseini.

image3012

---------    

Recension av boken: "Flyga drake" (The Kite Runner) av Khaled Hosseini. (Genre: Utländsk Skönlitteratur.)  

---------

"Amir och Hassan växer upp som bästa vänner under en omvälvande tid i Kabul. Trots att de uppfostras sida vid sida lever de i två helt skilda världar. Amir är son till en framstående välbärgad man, medan Hassan, som är son till Amirs fars tjänare, tillhör det fattiga och lågt stående hazarfolket. Hassan gör allt för Amir, han försvarar honom i alla lägen, men när Amir en dag får chansen att återgälda Hassans totala lojalitet sviker han.

När Sovjetstyrkor invaderar Kabul och Amir och hans far flyr landet för att skapa sig ett nytt liv i Kalifornien tror Amir att han har gjort sig fri från sitt förflutna. Men han kan inte lämna minnet av Hassan bakom sig.

Flyga drake
är en gripande roman om vänskap, svek och lojalitet. Den handlar om banden mellan fäder och söner och fädernas makt över sina söner - deras kärlek, uppoffringar och lögner. I bakgrunden står historiska händelser som inte tidigare berättats på detta sätt, boken tar oss från ett vackert och välmående Afghanistan rikt på kultur till det ödelagda land som det är idag."

(Kopierat från adlibris.se)

---------  

För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se. 

---------   


Det här är den bästa bok som jag har läst på länge. Jag har ju hört och läst mycket om den, så jag hade ju ganska så höga förväntningar på den, men det motsvarade den verkligen. Den var oerhört fängslande och välskriven. Väldigt intressant att få läsa om Afghanistan, som jag inte visste så mycket om.

Den var oerhört gripande, och jag grät flera gånger när jag läste den. Kunde inte sluta att läsa, för jag ville veta hur det skulle gå, samtidigt som jag inte ville att den skulle ta slut. Den var inte heller speciellt förutsägbar.

Jag ska absolut läsa Khaled Hosseinis andra bok: "Tusen strålande solar", och jag ska också se filmen: "Flyga Drake" (The Kite Runner).

Och jag säger bara till er alla: LÄS BOKEN FLYGA DRAKE! /// Bim.  

---------   

Betyg: 5 av 5.  

---------    


Kommentarer
Postat av: Petra

Din blogg är jättebra Bim! Jag läser nästan varje dag, fortsätt skriva lika bra!

2008-04-27 @ 19:29:52
Postat av: Bim

---> Petra: Tack ska du ha! Det var snällt sagt av dig! :-D

2008-04-27 @ 19:37:22
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: annebelle

Shehoo, jag visste väl att du skulle gilla den! Den är verkligen bra, själv har jag inte sett filmen än för jag ville ha kvar mina bilder från läsningen inom mig. Men jag ska se den! Så kul att få en annorlunda bild av afghanistan.
Ha en fin kväll. Varmt och gott ute.

2008-04-27 @ 19:52:29
URL: http://annebelle.blogg.se
Postat av: Bim

---> Annebelle: Ja, den var helt underbar! Jag vill också dröja lite med att se filmen, för jag vet att jag kommer att bli lite besviken, hur bra än filmen är. Boken är ju alltid så mycket bättre! Men det var väldigt intressant att få veta så mycket om Afghanistan de senaste trettio åren. Jag ska läsa "Tusen strålande solar" också. Har hört att den också ska vara bra. Du har inte läst den?

2008-04-27 @ 19:58:07
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Anonym

kan du börja videoblogga?

2008-04-27 @ 21:16:24
Postat av: Bim

---> Anonym: Jag har faktiskt tänkt jättelänge att jag ska testa att videoblogga. Det blir bara aldrig av. Men jag SKA göra det nån gång! ;-D

2008-04-27 @ 21:21:50
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: annebelle

Nu funkar nya blogg som tidigare. Puuuhhh...Jag blev riktigt orolig faktiskt. Det som inte verkar fungera är bloggstatistiken som visar en femtedel besökare jämfört med innan flytten. :-o
Jag har inte läst hans andra bok men jag ska göra det. Jag lyssnade på Flyga drake förresten, Christer Henriksson läser den så bra att man är i sjunde himlen när man lyssnar. Ha en bra vecka!

2008-04-27 @ 23:12:30
URL: http://annebelle.blogg.se
Postat av: Anonym

En liten upplysning till: de har inte alls fått ordning på nya blogg, kommentarsfunktionen är helt borta.

2008-04-28 @ 09:38:41
Postat av: Bim

---> Annebelle: Okej. Skönt att det mesta funkar nu då. Utom besöksstatistiken. Men det kommer väl säkert också igång. Jag har fortfarande inte hört någon om någon flytt för mig... :-(

Jag ska köpa "Tusen strålande solar". Vill absolut läsa den. En jobbarkompis sa att den också var jättebra. Nästan lika bra som "Flyga drake". Kan tänka mig att Krister Henriksson läser underbart.

Ha en bra vecka du också! :-D

2008-04-28 @ 17:04:32
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Bim

---> Anonym: Okej... Tråkigt... :-(

2008-04-28 @ 17:22:21
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0