"Fördömd" av Johanne Hildebrandt.

image3019

---------    

Recension av boken: "Fördömd" av Johanne Hildebrandt. (Genre: Svensk Skönlitteratur.)  

---------

"Den unga arkeologen Helena Torvald gör ett sensationellt fynd vid utgrävningen på Stalofjället: en ung kvinna som brutalt offrats på fjällsluttningen. När kroppen förs till Stockholm börjar en rad skrämmande händelser inträffa.
I Helenas undersökning av fyndet kolliderar vetenskapen med det oförklarliga. Försent inser hon att offret borde ha blivit begravt, och att hennes band till det förgångna är starkare än hon anat. Nu måste hon besegra det hon väckt innan det bryter sig loss. Och det finns bara en person som kan hjälpa henne.

Fördömd är en skräckroman med inslag av uråldrig samisk mytologi. Det är också en berättelse om en dotters förhållande till sin far, kampen mot mörkret och värdet av att minnas det förflutna, hur fruktansvärt det än var."

(Kopierat från adlibris.se)

---------  

För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se. 

---------   


I recensionerna av den här boken så står det bland annat: "... det närmaste någon svensk kommit Stephen King." Och eftersom jag är en stor Stephen King-älskare så kände jag såklart att jag måste läsa den här boken. Men jag tycker att det var väldigt långt från Stephen Kings klass. 

Jag hade hoppats mycket mer på boken. Den var väl i och för sig ganska så bra, och helt okej. Men inte mer än det. Och den var absolut inget läskig tycker jag. 

Om man ska läsa svenska riktigt bra skräckromaner så ska man läsa John Ajvide Lindqvists böcker! /// Bim.  

---------   

Betyg: 3 av 5.  

---------    


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0