Senaste informationen från Blogg.se.

Frågor och svar om bloggflytten


Under veckan som gått har vi flyttat ett hundratal av de bloggar som innehåller mest bilder och inlägg. Manuell flytt till den nya plattformen pågår kontinuerligt. Vi koncentrerar oss på att flytta de bloggar som är skapade tidigt (perioden september 2004 - 2005) och de som har många inlägg och bilder eftersom de är besvärligast att flytta. När vi är säkra på att allt fungerar kommer vi att öppna upp för automatisk flytt som du kommer att starta själv via din loggning. Detta kan ske tidigast 28 april och kommer att pågå tills alla bloggar är flyttade.

Våra användare och besökare kommer inte att påverkas av den avtalskonflikt som diskuterats här på blogg.se och i andra medier.

Vi har sammanställt frågor och svar för det som verkar oroa många användare. Information om hur verktyget kommer att utvecklas framöver kommer vi tillbaka till vid ett senare tillfälle.

F: Kommer mitt arkiv, med inlägg och bilder, finnas kvar efter flytten?
S: Allt flyttas över till nya bloggsystemet, inget kommer att förloras.

F: När ska ens blogg flyttas?
S: De allra flesta bloggarna kommer att flyttas när vi öppnar upp för flytt som du kommer att starta själv via din inloggning.

F: Blir man meddelad innan flytten?
S: Vi kommer att meddela på info.blogg.se när vi öppnat för automatisk flytt. Du kommer således att mötas av ett meddelande när du loggar in. Vi kommer INTE att skicka ut mail innan flytten, mer än till de som flyttas manuellt. Du får däremot ett mail när flytten är genomförd och du kan logga in i nya systemet.

F: Kommer designen finnas kvar efter flytten?
S: Alla kodmallar och stilmallen kommer att föras över utan ändringar.

F: Behöver man göra en egen backup på bloggen?
S: Det är alltid bra att ha en egen backup på sin blogg, men det är inte nödvändigt. Vill du göra en egen
backup rekommenderar vi: http://www.httrack.com/

F: Kommer min blogg att ligga nere när den flyttas till nya systemet?
S: När du har startat din flytt får du ett meddelande om att flytten har ställts i kö. För att sprida ut flyttjobben jämt över dygnet kan det i sämsta fall ta upp till ett dygn innan du får ditt mail om att flytten är genomförd. Du bör inte använda bloggen under tiden. Inlägg som är gjorda under tiden som flytt sker kommer inte att flyttas.

F: Kommer man efter flytten fortsätta logga in på blogg.se:s frontsida som vanligt?
S: När den användarstartad flytt aktiverats kommer vi också att öppna för inloggning till nya systemet via blogg.se:s frontsida.

F: Jag har hört att de små ikonerna för att sätta in bilder, länkar etc inte finns kvar i verktyget.
S: Det kommer att finnas samma funktionalitet i TinyMCE-editorn som tidigare. Funktionen kommer inom kort och finns med när vi öppnar upp för bloggflytt i stor skala.

F: Kommer stilmallarna (som man precis lärt sig) fungera på samma sätt?
S: Design av bloggen kommer även fortsättningsvis att göras i din stilmall. Utbyggnad och tillägg av egna funktioner kommer också att fungera som vanligt.

F: Kommer det att bli enklare att posta kommenterar? Verifieringskoderna känns på tok för långa.
S: Verifieringskoderna finns för att du skall slippa SPAM-kommentarer. De flesta som besöker din blogg kommer inte att se de nya verifieringskoderna när nya SPAM-lösningen är på plats. De som är inloggade på blogg.se kommer att slippa ange verifieringskod.

F: När kommer mobilblogg-funktionen att fungera igen?
S: I och med bytet till ny bloggplattform byter vi också tjänste-leverantör för MMS. Vi gör ingen lösning för gamla systemet. Du kan således mobilblogga när bloggen är flyttad till nya systemet. Det enda som ändrats är det kortnr som du skall MMS:a till. I nya systemet är det 71305.

Om ni har ytterligare frågor tveka inte att maila oss på kundservice@ blogg.se.

Tack för alla feedback vi får, det betyder mycket för oss!

/Blogg Esse-teamet

Roland Karlsson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0