"Skam" av Karin Alvtegen.

image2867

---------    

Recension av boken: "Skam" av Karin Alvtegen. (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman.)  

---------

"Skam är nominerad till det brittiska deckarpriset The Duncan Lawrie International Dagger 2007 i kategorin bästa översatta roman.

Maj-Britt är 55 år och gravt överviktig, har sedan 30 år vägrat lämna sin lägenhet. Med hjälp av mat och tv har hon lyckats förtränga hela sitt förflutna. Monika, 38, är en ambitiös chefsläkare som försöker fylla sitt känslomässigt tomma liv med yttre framgång. Till det yttre är de båda kvinnorna så olika som två människor kan vara. De har dock en sak gemensamt - den ständiga flykten från sina inre demoner. Ett brev och en tragisk olycka återuppväcker onda minnen som till slut tvingar dem att konfrontera det de gjort allt för att glömma. Men det är först när de båda främlingarna möts som allt ställs på sin spets: Går det att försonas med det förflutna, med skulden och skammen? Eller måste något offras på vägen?

Karin Alvtegens fjärde bok SKAM är en spännande och omskakande skildring om rädslans makt, om sträng religiös uppfostran och förbjuden sexualitet. Och om den största skammen av dem alla : Att aldrig ha känt sig älskad."

(Kopierat från adlibris.se)

---------  

För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se. 

---------   


Det här är fjärde boken av Karin Alvtegen som jag har läst nu den senaste tiden. 

Här är en recension på hennes första bok: "Skuld".

Och här är en recension på hennes andra bok: "Saknad". 

Och en recension på hennes tredje bok: "Svek".

Den här fjärde boken: "Skam" var precis lika bra som dom tre tidigare. Spännande, lättläst, jättebra, och inte så värst förutsägbar. Jag kan verkligen rekommendera dom alla fyra. 

(Och snart nu så ska jag börja på hennes femte bok: "Skugga".) 

/// Bim.
  

---------   

Betyg: 4 av 5.  

---------    


Kommentarer
Postat av: maria

"skam" är helt fantastisk. läste den i somras i spanien och jag tror jag slukade den på bara någon dag, underbar bok! :)

2008-04-06 @ 15:20:59
URL: http://huddleformation.blogg.se
Postat av: Bim

---> Maria: Ja, den var jättebra! Och precis lika bra som dom tre tidigare! Hoppas att den femte boken, "Skugga" är lika bra! Och hoppas att hon skriver fler! :-)

2008-04-06 @ 15:32:36
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Marie

Ja precis! Det har jag också fått höra, ta hand om familjen istället för datorn, men det går att kombinera, jag har bärbar som alltid är på och framme, jag kan kolla till den titt som tätt utan att sitta klistrad. Sen tittar jag aldrig på tv, det är datorn istället.
Keep up! :o)
Tack för att du svarade!

2008-04-06 @ 19:24:09
URL: http://mariwi.blogg.se
Postat av: Bim

---> Marie: Precis! Och mina barn är ju faktiskt 18 och 20, så jag behöver ju liksom inte "ta hand om dom" så mycket! ;-D Jag har också en bärbar, som jag flyttar runt överallt där jag är. Och jag tittar aldrig på teve i veckorna, bara på helgerna. I veckorna ägnar jag hellre min fritid till datorn och böckerna.

Och: "Keep Up!" du också! Jag gillar din blogg! :-D

2008-04-06 @ 19:34:00
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Emma

Har läst alla Karin Alvtegens böcker. Måste säga att jag föredrar Skuld och Svek. Skugga höll inte samma klass som hennes tidigare, men den var fortfarande bra!

2008-04-06 @ 22:05:27
Postat av: Bim

---> Emma: Jag har tyvärr hört fler som säger att Skugga är sämre. Vi får se vad jag tycker sen.

2008-04-07 @ 16:58:53
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0