"Skugga" av Karin Alvtegen.

image2932

---------    

Recension av boken: "Skugga" av Karin Alvtegen. (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman.)  

---------

"Nobelpristagaren Axel Ragnerfeldt har allt han någonsin kunnat drömma om. Älskad, beundrad och högaktad för sina böcker kan han se tillbaka på ett långt liv kantat av framgång och respekt. Han är arbetarsonen som tack vare sin flit och sina uppoffrande föräldrar blev en nationalikon för hela det svenska folket, en man vars ryktbarhet skulle bli så stor att ingen i hans närhet kunnat undgå att påverkas av den.


Men vägen till framgång är sällan rak och giganter kastar ofta djupa skuggor. När en ensam åldring avlider sätts ett ödesdigert händelseförlopp igång, och uppgifter om en långt mörkare historia än den ljusa framgångssagan börjar sippra fram. En historia som rymmer fasansfulla hemligheter, svek, lögner och död.
Karin Alvtegen är en av Sveriges mest framgångsrika författare. Hon är hittills översatt till tjugofem språk och har tidigare givit ut de uppmärksammade böckerna Skam, Svek, Saknad och Skuld, alla på Natur & Kultur. Skam har också blivit nominerad till det prestigefyllda Duncan Lawrie International Dagger-priset. I den psykologiska thrillern Skugga berättar Karin Alvtegen en grym historia om medaljens baksida, och det pris som vissa människor är beredda att betala för att uppnå odödlighet"

(Kopierat från adlibris.se)

---------  

För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se. 

---------   


Det här är den femte boken av Karin Alvtegen som jag har läst nu på den senaste tiden. 

Här är en recension på hennes första bok: "Skuld".

Och här är en recension på hennes andra bok: "Saknad". 

Och en recension på hennes tredje bok: "Svek".

Och här är en recension på hennes fjärde bok: "Skam".

Den här femte boken: "Skugga" var precis lika bra som dom fyra tidigare. Spännande, lättläst, jättebra, och inte så värst förutsägbar. Jag kan verkligen rekommendera dom alla fem. 

Nu finns det ju tyvärr inga fler böcker för närvarande av Karin Alvtegen. Så jag hoppas verkligen att hon snart kommer ut med en sjätte bok.


/// Bim.
  

---------   

Betyg: 4 av 5.  

---------    


Kommentarer
Postat av: vivan

Hon är min favorit just nu...har inte läst skuld än men har den ligger startklar....kramiz

2008-04-19 @ 14:50:01
URL: http://vwellermo.blogg.se
Postat av: Bim

---> Vivan: Ja, hon är också en av mina favoriter just nu! Men nu har jag ju läst alla hennes böcker... Känns trist. Men förhoppningsvis så kommer väl fler! :-)

2008-04-19 @ 14:53:58
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0