Svårt att klippa navelsträngen...

I dag så hade jag ett långt telefonsamtal med Jenny. Vi pratade om att hon ibland känner att hon inte räcker till för allt och alla.

Hon går ju andra året på gymnasiet och behöver ju lägga ner en hel del tid på skolan. Sen så jobbar hon ju ganska så mycket på McDonalds, och dom pengarna behöver hon ju. Speciellt när hon är så pass mycket som hon är hos Jocke, för hon kan ju inte bara leva på honom hela tiden.

Sen så vill hon så klart vara mycket med Jocke, och även med Tindra när hon är hos Jocke. Men hon vill ju också träffa sina tjejkompisar, och också gå ut och festa på krogen när hon nu har fyllt arton.

Hinna med att träna vill hon också göra. Och så att bara vara, och ta det lugnt, och inte göra någonting.

Och faktiskt så vill hon ju också träffa sin mor, far, och bror. ;-D

Hon har själv skrivit om det i det här inlägget.

Ibland så undrar jag om all stress att inte räcka till för allt och alla, gör så att hon så pass ofta är sjuk som hon är. Att det är kroppens sätt att säga ifrån.

Men jag känner också att jag ibland kanske stressar och pressar henne. Jag saknar ju henne alltid när hon inte är här hemma i Farsta. Och jag längtar alltid efter henne så mycket. Så jag frågar nog allt för ofta när hon ska komma hem, när hon ska sova här, när vi ska fika, när vi ska shoppa, när vi ska åka till stan, när vi ska äta middag, osv, osv, osv...

Jag måste ju faktiskt acceptera att hon är arton år nu. Och även om hon inte officiellt har flyttat hem till Jocke i Södertälje, så är det ju där hon är mest, och säkert det som är mest "hemma" för henne nu.

Så rubriken hänvisar till mig... Jag har nog svårt att klippa av navelsträngen... ;-/


image2870

Kommentarer
Postat av: Ahnna

Ja, det är inte lätt har ju själv en 17åring och man ger mycket råd och "lägger sig i". Men jag som du har en underbar son som ger mig lite tid ibland att fika på eller shoppa/Ahnna

2008-04-07 @ 21:41:32
Postat av: Bim

---> Ahnna: Ja, om du har underbara barn, och jag har underbara barn, då kanske det faktiskt är så att man får dom barn man förtjänar! ;-D

2008-04-07 @ 21:48:11
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Snurran

Ja, det är nog inte lätt att vara sig mor eller dotter alla gånger, men jag vet att ni har en bra relation och det räcker oerhört långt! Jag tror att du är den som pressar henne minst - även om hon säkert känner att hon behöver träffa dig så ofta det går - men det är ju inte för att hon måste utan för att hon VILL! *kram*

2008-04-07 @ 21:48:57
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus
Postat av: Bim

---> Snurran: Nej, jag tror inte det alltid är så lätt att vara mor eller dotter, men det är nog inte alltid så lätt att vara pappa och son heller. Jag tror att vi alla lever under mer stress och press nu för tiden, än vad vi gjorde för några år sen.


Men det är svårt med frigörelse! Från båda håll förmodligen, men nog oftast mest från föräldrasidan. Och jag tror nog faktiskt att jag faktiskt stressar och pressar henne ibland. Men vi pratar ju om det, och har en öppen kommunikation, och det är nog huvudsaken. Jag vänjer mig nog, och kommer att acceptera det mer och mer.

Tack för dina ord! *kram*

2008-04-07 @ 21:52:54
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Maria

Din dotter är bara 18 år, hon kommer behöva dig både emotionellt och ekonomikst(med stor sannolikhet iaf) i flera år till.

Jag själv försökte frigöra mig speciellt runt myndighetsinträdet, men insåg efter en tid att jag behövde mina föräldrar mer än vad jag försökte intala mig att jag gjorde.

2008-04-07 @ 23:10:31
Postat av: Miiaa

Jo visst kan det vara svårt at klippa navelsträngen.

Och jag förstår att din dotter känner att hon inte räcker till, läste i hennes blogg. Man märker att hon håller på att bränna ut sig genom att hon är sjuk en vecka och sedan går och jobba natt Kanske hon skall hoppa av skolan om pengar är så viktiga?
Jag tycker annars du skall stödja henne och kanske ställa lite krav trots att hon är 18 år. Hemma och inget jobb under veckorna.

2008-04-08 @ 08:38:51
Postat av: Bim

---> Maria: Ja, visst är det så förhoppningsvis. Hon behöver nog oss här hemma ett tag till framöver. :-)

2008-04-08 @ 15:12:22
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Bim

---> Miiaa: Jag stödjer henne så mycket jag kan. Men krav ställer jag inga. Hon är ju myndig nu. Inte sjutton kan jag förbjuda henne att sova hos Jocke i veckorna. Eller att inte jobba i veckorna. Jag kan bara tipsa, råda, prata, med mera, men inte ställa krav.

2008-04-08 @ 15:14:53
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Josefin

Nej inte är det du som pressar henne heller! Man mår bara bra av att veta att föräldrarna vill träffa en. Jag tror inte att du behöver vara orolig för det. Visst, jag kan få lite dåligt samvete om jag inte varit hemma på ett tag(självklart saknar jag ju mina föräldrar då också), men jag blir bara glad om dom säger att dom saknar mig. Det som är bra med föräldrar är att dom finns för en även om man är dålig på att komma hem vissa perioder :)

Jenny mår garanterat bara bra av att veta att du längtar efter henne. Tänk vad hemskt om hon inte kände att du gjorde det? Det hade varit mycket, mycket värre.

Kramar

2008-04-08 @ 18:11:48
Postat av: Bim

---> Josefin: Tack för din kommentar! Du skriver alltid så snälla och stöttande kommentarer! Och kloka! Jag tror det är precis så, så som du beskriver det. Kram på dig! :-D

2008-04-08 @ 18:18:34
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Akå

Åh, jag blev så rörd när jag läste detta. Jag bor 50 mil från min familj pga. en skola jag går i. Saknar min mamma hela tiden!

2008-04-08 @ 21:59:56
Postat av: Josefin

Vad glad jag blir när du skriver så.

Jag tycker detsamma om dig :)

Kramar

2008-04-08 @ 23:23:09
Postat av: Bim

---> Akå: Vad fint att du blev rörd. Och jag förstår verkligen att du saknar din Mamma hela tiden, om du bor 50 mil ifrån din familj.

2008-04-09 @ 15:39:58
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Bim

---> Josefin: Skickar dig ett gäng hårda, varma, långa cyber-kramar! :-D

2008-04-09 @ 16:01:17
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Josefin

:)

2008-04-09 @ 16:02:12
Postat av: Bim

---> Josefin: ;-D

2008-04-09 @ 16:11:39
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0