Turkietresa bokad till sommaren! :-D

Nu har vi bokat en resa till sommaren! Det blir jag, Borzko, Jimmy, Jenny, min Mamma, och min Pappa som åker. Vecka 30 ska vi vara borta. Vi åker lördagen den 19 juli och kommer hem lördagen den 26 juli.

Och det blev Turkiet för tredje gången för oss. Vi var i Side 2004 och i Marmaris 2005. (Och sen så var vi i Thailand 2006). Och nu blir det Alanya den här gången.

Det var inte så lätt att boka den här gången. Vi brukar alltid boka redan i januari när vi ska åka på sommaren, så det här är ju ovanligt sent för att vara vi. Mycket av det vi tittade på nu var redan slut. Vi hade bara två veckor att välja mellan, vecka 30 eller 31, också.

Men vi hittade i alla fall en plats och ett hotell som vi kunde enas om och vara nöjda med. Hotel Aroma i Alanya precis vid Kleopatrastranden. 50 meter till havet. Och 1,3 kilometer till Centrum.


image2946


Här är länk till Fritidsresors sida om Alanya.


image2947


Här är en länk till vårt hotell, Hotell Aroma.


Om ni vill se bilder från Alanya och Hotell Aroma så finns det bilder att klicka fram på sidorna.

Här är en bild på en karta över Alanya, där ni ser var Hotell Aroma ligger. Det är hotellet precis till vänster om bokstaven "H" i Hotel Aroma.


image2945


Nu vill jag ju ha massor med tips av er som har varit i Alanya! På allt! Var är det bäst att bada? Var är finaste promenadstråken? Bästa restaurangerna? Och caféerna? Internetställen? Finns det rockklubbar? Discon? Klubbar och ställen som både jag, Borkzo, Jimmy, och Jenny kan gå tillsammans till? Vilka sevärdheter ska man se? Vilka utflykter ska vi inte missa? Och var ska man shoppa? Plus allt annat som vi kan tänkas vilja veta! Ge mig alla tips och all information som ni har om Alanya!


Kommentarer
Postat av: Angela

Några resetips kan jag inte bidraga med tyvärr men det hindrar ju inte att jag kan gratulera er alla till resan! *Kram*

2008-04-20 @ 20:40:12
URL: http://www.muller.se/angela
Postat av: Bim

---> Angela: Tack ska du ha! Det känns riktigt bra! Speciellt att ha bokat det just i dag, när vi var lite ledsna över Landet! *kram*

2008-04-20 @ 20:49:52
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Snurran

Det ser jättemysigt ut! Och på min födelsedag bär det av ;-D

Jag kan komma några minuter senare än vanligt till jobbet i morgon, Rolle ska sjutsa mig för han behöver bilen i morgon..Vi ses! *kram*

2008-04-20 @ 21:09:25
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus
Postat av: Bim

---> Snurran: Ja, vi är nog nöjda med det vi har beställt tror jag.
Och jag sa just till familjen att det var på din 45-årsdag.

Okej. Då vet jag. Så behöver vi inte undra... *kram*

2008-04-20 @ 21:13:10
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: malin

jag besökte alanya förra året och bodde då på ett hotell som hette aramis som låg 400 meter från stranden och 1,3 km från centrum. :) riktigt fint ställe måste jag erkänna.

vi besökte en bar som hette casablanca nästan varje kväll, riktigt trevligt ställe faktiskt. sen åt vi en jättegod middag på en mexikansk restaurang som hette crazy horse.

sen när vi är i alanya måste ni besöka deras borg som ligger 150-200 meter över vattenytan. :)

sen gjorde vi en båtutflykt med en guide, där vi bland annat besökte en grotta som kallades för pirate cave, där det var pirater som kom upp från grottan och grejer. :) sen åkte vi vidare mot en grotta som hette love cave och som båtguiden sa: -"om du går in där med din älskade kommer ni inte ut bara två, utan tre!" haha. :P det var lite roligt. :)

fråga gärna mer om du/ni vill veta mer :D kram

2008-04-20 @ 22:06:05
Postat av: Josefin

Härligt att resan är bokad :)

2008-04-21 @ 11:22:44
Postat av: Camilla

Mmm, härligt det ser ut! :) Visst är det kul att ha en resa att se fram emot? :)

2008-04-21 @ 18:36:52
URL: http://camillaslillablogg.blogspot.com
Postat av: Bim

---> Malin: Tack så jättemycket för all information! Jag ska samla på mig så mycket jag kan. Och sen ska jag skriva ut allt och ta med mig ner. Skriv gärna igen om du kommer på något mer! :-D

2008-04-21 @ 18:49:41
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Bim

---> Josefin: Ja, jätteskönt att ha det att se fram emot! :-D

2008-04-21 @ 18:50:20
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Bim

---> Camilla: Ja, det är så skönt att ha något att se fram emot, och längta till! :-D

2008-04-21 @ 18:53:29
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: jag

hej hej! jag har bott i alanya i ett halvår när jag jobbade där på ett hotell, jag rekomenderar verkligen inte det som något semesteralternativ.

Det är sjukt försvenskat, menyer allt finns på svenska, vilket är helt sjukt tråkigt, som att vara i sverige. Alla turkar på gatorna och i stånden är helt galna och skriker efter en, sliter och drar i en, särskilt om man är tjej och blond.
Uteklubbarna är rätt okej, finns hur många ställen som helst, men samma där, man blir indragen och insliten av galna turkar som ska dra i en.
Turkisk mat är extremt turistanpassad i just alanya, inte lätt att hitta riktig turkisk mat där, som inte har en svenk touch, och den är extremt flottig. Alla röker överallt, vilket är sjukt äckligt, mycket rivningskåkar och hela stan kryllar av turister.

inget är äkta äöverhuvudtaget, allt är så extremt charter och turistigt så att man bara vill spy på det.
men jag menar, om ni gillar super duper charter turistigt så kommer ni kanske trivas. de är cirka 50 grader i solen i alanya i slutet på juli, så se till att inte vistas i solen!

2008-04-26 @ 17:48:16
Postat av: Bim

---> Jag: Hej. Tack för din information. Det lät ju inte så kul såsom du beskrev det precis... Men vi har ju varit i Side och i Marmaris förut, så jag kan ju lite förstå hur du menar faktiskt. ;-D

2008-04-26 @ 18:07:48
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Jenny

Hej! roligt att ni ska till Alanya! var där ii maj faktiskt! Vi bodde på flowergarden, ett jättefint hotell mitt i centrum! men som jag såg i en komentar här nere så kan jag fullständigt hålla med, allt är ju typ som i sverige! till och med turkarna kan svenska , väldigt många sa "herreguuud" då vi gick förbi eller liknande. "kom in till våran affär" sa några också, helt sjukt vad de kan. och om man går efter vägen utvid stånden så blir man nästan indragen, känns de som. spec om man är blond, tjej, som de stog. Alla klädstånd har samma kläder och dyrt, men dålig kvalla. så pruta till halva priset är ett tips. och i resturangerna samma sak, samma menyer ööverallt! så om ni vill äta ngt turkiskt gå till en inhemsk liten resturang utanför centrum, vi åt på en sån och de va nog de godaste jag ätit. men annars var de helt underbart i alanya och att åka upp till borgen är ju nästan ett måste :) lycka till på eran resa!

2008-06-22 @ 00:09:32
URL: http://kallespratt.blogg.se/
Postat av: Bim

---> Jenny: Hej! Roligt att du skrev och kommenterade! Vi har ju varit både i Side och i Marmaris förut, och jag känner flera som har varit både i Alanya och Antalaya, så jag känner till vad du skriver om. Visst är det tråkigt på ett sätt, men vet man om det så är det okej. Vi vill ju ha varmt, sol, värme, varma bad, billig mat, osv. Och det får man ju i alla fall. Senast vi reste så var vi ju i Thailand, och det var ju liksom lite skillnad på till exempel folket där. Men vi vet vad vi kommer att få, och då tror jag att vi blir nöjda! Du får läsa sen! :-)

2008-06-22 @ 08:28:17
URL: http://bim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0