"Bilden av pappa" (Myndin af pabba - Saga Thelmu) av Gerdur Kristny & Thelma Asdisardottir. (2005.)---------    

Recension av boken: "Bilden av pappa" (Myndin af pabba - Saga Thelmu) av Gerdur Kristny & Thelma Asdisardottir. (2005.) (Genre: Dokumentär / Biografi / Memoarer.)  

---------   


"Thelma och hennes fyra systrar växer upp i ett gult hus på Hringbraut i Hafnarfjordur på 1970- och 80-talen. Där blir de utsatta för det mest grymma våld som ett barn kan utsättas för de blir sexuellt utnyttjade av sin far och andra pedofiler.

Thelma lär sig fort att absolut tystnad styr över hennes erfarenheter, en tystnad som hon inte bryter förrän hon är en vuxen kvinna och kommer i kontakt med Stígamot, en organisation bildad för att hjälpa kvinnor som blivit sexuellt utnyttjade.

Författaren Gerður Kristný återger Thelmas historia nyanserat och sakligt. Bilden av pappa är berättelsen om en kvinna som har fått hjälp med att bearbeta de plågsamma upplevelserna i sitt förflutna och nu står som den slutliga segraren.
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


En bra skriven och gripande berättelse om fem systrar som blir sexuellt utnyttjade av sin pappa och andra pedofiler.  ///Bim.  

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------    


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0