Dagens Dagbok - Fredagen den 12 december 2008 - Dagens Jobb.

Jobbade förstås i dag också precis som vanligt. Fast jobbet var inte precis som vanligt i dag, eftersom det var Lucia i dag. Eller egentligen så är det ju inte Lucia förrän i morgon, men då är det ju lördag, så i skolan var det Lucia i dag.


På morgonen hade skolan luciatåg i våra matsalar, så vi kunde inte duka och förbereda matsalarna då när vi brukar göra det. Vi kunde inte heller ta vår morgonfika i matsalen vid sjutiden som vi brukar göra, för då gick första luciatåget.


Vi trängde ihop oss i vårt omklädningsrum istället. Och så satt vi där och hade det mysigt med glögg (alkoholfri förstås), kaffe, pepparkakor, och mackor.


Vi hjälptes sen åt med att förebereda till luncherna. Det blev ingen salladsbuffé i dag, och nästan inga grönsaker över huvud taget. Det enda vi hade i grönsaksväg var tjocka gurkskivor och minimorötter.


För i dag så hade vi risgrynsgröt till lunch. Med kanel, socker, och mjölk till. Vi hade också skivad limpa, smör, och skivad ost. Och så hade vi clementiner och pepparkakor.


När alla luciatågen var över, och dom som hade hand om det hade ställt tillbaka alla bord och stolar, så hjälptes vi åt att fixa i ordning matsalarna till lunchen.


Jag jobbade sen som försteman i lilla matsalen. Vi var fulltalig personalstyrka i dag. Och även Snurran var hos oss och jobbade i dag, eftersom det var fredag. Det mesta flöt väl på rätt så okej. Men det blev ändå en väldigt rörig dag i dag, som det alltid är såna här dagar när det är lite speciell mat. Lite bråk blev det också med barn som inte kan acceptera att det var en clementin och fyra pepparkakor per person.


Eftermiddagsfika blev det vid halvettiden, med lite glögg och pepparkakor igen. Sen så städade vi ordning matsalarna, och diskade allt som var kvar, och så gick vi hem som vanligt klockan två.


Och vi njöt något oerhört mycket åt att det äntligen var helg! Det har varit en tuff arbetsvecka...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0