Dagens Jul-Låt - 081217 - Wham! med George Michael, med "Last Christmas" - 1984.


Dagens Jul-Låt - 081217 -  Wham! med George Michael, med "Last Christmas" - 1984.


Det här är nog en av dom finaste jullåtar som jag vet. Möjligtvis efter den förra som jag la in, "Tänd ett ljus" med Triad. Otroligt att den här är tjugofyra år gammal, och inte har jag tröttnat på den än. Och inte heller har jag tröttnat på George Michael! ;-)

Kommentarer
Postat av: Marianne

Hej Bim.

Ja jag sjunger sedan 1½ år i Caroline af Ugglas kör i Uppsala. Hon har en kör i Stockholm också men eftersom jag bor mittemellan och det är mindre trafik till Uppsala har jag valt det. Att gå med i kören är nog nästan det roligaste jag gjort. Vi är ca 400 st i varje kör. Repertoaren är pop & rock.Varje termin får vi öva in en låt av en känd artist. Sedan kommer han/hon och lyssnar på oss. Sedan jag började har vi sjungit för och med Andreas Johnson, Linda Bengtzing och Eva Dahlgren. Varje termin har vi också en del konserter. Jag har varit med på centralen 2 ggr (senast 7/12) kungsträdgården och i Berwaldhallen 1 gång. Jag har alltid fått höra att jag inte kan sjunga men med hjälp av Carolines teknik låter det riktigt hyfsat. Ett kör-kort kostar första gången 1000 kr för 13 ggr. Därefter betalar man 900 kr. 1 kort brukar räcka drygt en termin. Och det är värt varenda krona. Man är inte bunden att gå varje gång och man kan gå både i U:a och Sthlm om man vill. Jag har varit med i Sthlm 1 gång. Varje termin börjar med en gratis provomgång. Sthlm blir det den 26/1 och i U:a den 29/1. Vill du läsa mer kan du gå in på körens hemsida: www.korforalla.se där står det mesta. Tveka inte det är så himla roligt. Caroline är ju en rätt speciell person men så himla rolig. Hennes man Heinz Liljedal kompar oss på gitarr.

Hoppas att jag lyckats göra dig nyfiken.

Ha en trevlig kväll.

Hälsningar Marianne

2008-12-17 @ 19:52:19
URL: http://marianneekwall.blogg.se/
Postat av: Bim

---> Marianne: Hej Marianne! Tack snälla du för att du svarade! Och tack för att du skrev så långt och mycket!Jag har i många, många år velat sjunga i kör. Och ändå sen jag hörde talas om den här kören där alla får vara med, trots att man inte kan sjunga så bra, så har jag velat gå med. Men jag är ju en liten fegis, så det har inte blivit av.Men nu har jag lovat mig själv, och andra, att det ska bli av! Jag har läst allt på hemsidan, och jag tänkte gå på båda prova-på-mötena i Stockholm i Januari.Jag gillar Caroline. Hon är ju väldigt speciell, som du skriver. Men jag tycker att hon är skön och cool. Tycker mycket om hennes skiva med Janis Joplin-låtar.Nu längtar jag tills det börjar! Jag vill inte hinna ångra mig och fega ur! Jag ska genomföra detta!Tack igen för att du skrev!

Ha en trevlig kväll du också!

Hälsningar från Britt-Marie.2008-12-17 @ 20:01:43
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Natalie

Idag håller jag med dig vad gäller musiken. :)

2008-12-17 @ 21:04:18
URL: http://tandemsblogg.blogspot.com
Postat av: Marianne

Hej igen. Jag svarar här igen. Du behöver inte vara rädd och fega ur. I kören finns alla sorters människor och alla sorters stämmor. En del har lättare för att hålla rätt ton och andra har svårare, men Heinz brukar säga att det bara är bra. Det blir en mer levande kör då.Och återigen, man blir SÅ lycklig efter varje körtillfälle.

Marianne

2008-12-17 @ 21:14:01
URL: http://marianneekwall.blogg.se/
Postat av: annebelle

Tänk att 1984 är 24 år sedan...Otroligt. :-o

2008-12-17 @ 21:48:11
URL: http://annebelle.blogg.se/
Postat av: Bim

---> Natalie: Okej! Nice! :-D

2008-12-18 @ 17:31:27
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Bim

---> Marianne: Hej igen Marianne! Just nu så känner jag att jag absolut kommer att våga! Nu längtar jag tills att börja! Tror att det kommer att bli en höjdargrej för mig! Tack igen för att du skrev! :-D

2008-12-18 @ 17:32:51
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Bim

---> Annebelle: Hahaha! Jag håller definitivt med dig! Det var ju alldeles nyss!? ;-)

2008-12-18 @ 17:36:02
URL: http://bim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0