"Mia - Sanningen om Gömda" av Monica Antonsson - 2008---------    

Recension av boken: "Mia - Sanningen om Gömda" av Monica Antonsson. (2008.) (Genre: Dokumentär / Biografi / Memoarer.)  

---------   


"Gömda, Asyl och de andra böckerna om Mia Eriksson är makalösa bäst-säljare. Mia och hennes familjs dramatiska flykt undan »Mannen med de svarta ögonen« har engagerat miljoner läsare runt om i världen. Böckerna påstås vara sanna. Det är de inte.

Mia gick inte ut med toppbetyg från gymnasiet och har aldrig jobbat på bank. Hon gick i specialklass hela sin skoltid och fick jobb på en lunchbar.
Från 1983 levde hon nästan helt på olika bidrag.
Mia och hennes familj har kostat svenska skattebetalare miljoner, utbetalade på märkliga grunder. Och än idag lyfter Mia - numera mångmiljonär - pengar från försäkringskassan.

Mias man var ingen norrlänning vid namn Anders. Han var chilenare med ett tvivelaktigt förflutet i militärdiktaturens Chile. Han anklagades för mordförsök på Mias f d fästman och hamnade i fängelse. När han frigavs flydde familjen.
Om någon var jagad, så var det han. Mia och barnen hade inte behövt gömma sig.

Mias lögner har orsakat mycket lidande: Osama berövades sin dotter, Michael förlorade sin mamma, Elisabeth såg sitt livsverk krossas, många känner sig förtalade och lurade.
Nu kan de för första gången berätta sanningen om Gömda.
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Jag har läst alla dom tidigare böckerna om och av Mia Eriksson: "Gömda", "Asyl", "Mias Hemlighet", "Mias Systrar", och "Emma - Mias Dotter". Därför så blev jag ju helt klart mycket intresserad när jag hörde talas om den här boken: "Mia - Sanningen om Gömda". 

Jag tyckte att den här boken var helt klart intressant att läsa. Men lite långtråkig att läsa blev den också, med mycket fakta, och en hel del upprepningar. Kan i alla fall helt klart rekommendera den ifall ni har läst dom andra böckerna om Mia. ///Bim
.  

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------    


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0