"Sommardöden" av Mons Kallentoft.---------    

Recension av boken: "Sommardöden" av Mons Kallentoft. (2008.) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman.)  

---------   


"Det är den varmaste sommaren någonsin i Östergötland. Linköping dallrar i hettan och i de omgivande skogarna rasar de värsta skogsbränder trakten sett. Tidigt en morgon hittas en fjortonårig flicka irrandes naken och våldtagen i stadens största park. Flickan själv minns ingenting och kriminalinspektör Malin Fors och hennes kollega Zeke tvingas försöka nysta i de få ledtrådar som finns. Men hur hamnade flickan i parken och vem är förövaren? Malin, som själv har en dotter i samma ålder, berörs mycket illa av det som hänt. Samtidigt anmäls en annan flicka försvunnen av sina föräldrar och kort därpå görs en fasansfull upptäckt vid en badplats utanför staden.

Sommardöden har kommit till Linköping, och drömmen om en härlig sommar förvandlas under några julidagar till en fruktansvärd mardröm.

Sommardöden är andra delen i Mons Kallentofts trilogi om kriminalinspektör Malin Fors vid Linköpingspolisen som inleddes med den kritikerhyllade boken Midvinterblod. Det är en omskakande berättelse om övergrepp, förtvivlad kärlek och djupaste hat.
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Jag läste Mons Kallentofts första bok: "Midvinterblod" för ett par veckor sen. (Här finns min recension på den.) Den här boken, hans andra bok, "Sommardöden", var ungefär likadan som den första. Och lika bra. Jag tyckte om sättet den var skriven på. Och jag tyckte om karaktärerna i boken. Så jag kommer att läsa den tredje boken i triologin när den kommer ut också. ///Bim.  

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------    


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0