"Blot" av Håkan Östlundh - 2008 - Bok---------    

Recension av boken: "Blot" av Håkan Östlundh (2008) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman)

---------   


"En ambulanshelikopter flyger över Östersjön med kriminalpolisen Fredrik Broman. Han har en svår skallskada och ingen vet om han kommer att klara sig.

Tre veckor tidigare har två människor hittats mördade på en gård i Levide. En kvinna, dödad med ett enda hugg. En man, massakrerad till oigenkännlighet. När de hittas på den blodiga stavparketten i det exklusiva vardagsrummet har de redan varit döda i två dagar. Huset ägare, Arvid Traneus, har nyligen kommit hem efter flera år som storföretagskonsult i Japan. Polisen utgår först från att Arvid är den slaktade mannen. Kvinnan vid hans sida har ju identifieratrs som frun i huset. Men när det visar sig att den döde mannen inte är Arvid utan hans kusin, tar utredning en ny vändning. Och de misstänkta tycks försvinna spårlöst.

Håkan Östlundhs deckare Blot med den fjärde delen i serien om Fredrik Broman och hans kollegor vid Visbypolisen. Liksom de tidigare delarna Släke, Dykaren och Terror utspelas Blot på det idylliska men isolerade Gotland, där det visar sig vara svårare än i storstaden att undkomma sitt förflutna. Med Blot har Östlundh skapat en både annorlunda och klassisk deckare, som håller läsaren i spänning från första till sista sidan."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    

Det här var den fjärde boken av Håkan Östlundh jag jag har läst. Och den var precis lika bra som hans tre tidigare. Jag kan verkligen rekommendera alla fyra böckerna, om man gillar svenska kriminalromaner.

Här är länk till hans tredje bok, där det också finns länkar till hans första och hans andra bok. ///Bim.

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0