"Dexter - Dunkla drömmar" (Darkly Dreaming Dexter) av Jeff Lindsay - 2004 - Bok---------    

Recension av boken: "Dexter - Dunkla drömmar" (Darkly Dreaming Dexter) av Jeff Lindsay (2004) (Genre: Skönlitteratur / Kriminalroman)

---------   


"Dexter Morgan är rena svärmorsdrömmen: han är snygg, artig, välutbildad och lever ett till synes lugnt och stillsamt liv. Han är tillsammans med Rita vars barn avgudar honom, och trots att han avskyr blod arbetar han som blodanalytiker hos polisen i Miami.

Men Dexter har även en något annorlunda hobby - han är en notorisk seriemördare. Ett trettiotal personer som på olika sätt har lyckats undkomma rättvisan har fallit offer för hans obarmhärtiga vedergällning. Och tack vare sin kunskap lämnar han aldrig några spår efter sig.

Medan Dexters omättliga hunger efter att döda bli allt starkare börjar folk i hans närhet alltmer ifrågasätta hans beteende. Och när en ännu värre mördare dyker upp i Miami känner han sig plötsligt hotad från två håll. Den nye mystiske mördaren inte bara imiterar Dexters tillvägagångssätt utan ger honom även en direkt utmaning. Frågan är bara vem av dem som är smartast ...
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Jag har aldrig sett någonting av teveserien, som är gjord efter den här boken, så den kan jag inte uttala mig om. Men boken var rätt så bra tyckte jag. Det är en kriminalroman med mycket svart humor i. Klart läsvärd, och kan rekommenderas. ///Bim.

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------

Kommentarer
Postat av: Lisa

Har du läst Karin Wahlbergs böcker? Deckare/Lisa

2009-08-14 @ 12:48:31
URL: http://ladyliz.bloggagratis.se
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Lisa: Nej, men jag har fått tips om henne förut, så jag har köpt hennes första bok "Sista jouren" men den står fortfarande oläst i hyllan...

2009-08-14 @ 13:42:24
URL: http://bim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0