"Flickan som inte fick finnas" av Ethel G. Ericsson - 2007 - Bok---------    

Recension av boken: "Flickan som inte fick finnas" av Ethel G. Ericsson (2007) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Dokumentärer/Memoarer/Biografier)

---------   


"När Alice Lundström vid 38 års ålder föder en son får hon veta att hon inte kan få fler barn. Men hon får ett barn till. Ett som inte var planerat. Inte önskat. Ethel, flickan som inte fick finnas.

Alice, Ethels mamma, missbrukar sprit och tabletter. Hon lider av psykiska besvär och hennes humör svänger mellan upprymdhet och depression. Lilla Ethel lär sig tidigt att iaktta varje nyans i mammans upp- och nedperioder. Ständigt går hon med en knut i magen av rädsla för att göra eller säga fel. Fysisk och psykisk misshandel - hot, hån, kränkningar och slag - hör till vardagen.

När hon är tretton år orkar Ethel inte längre och försöker ta sitt liv.

Flickan som inte fick finnas är en berättelse om utsatthet, våld och galenskap, men också om kärlek, styrka och en obändig vilja mitt i all bedrövelse. En berättelse inte bara om att överleva, utan om att få en andra chans i livet, att verkligen få leva."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


En dokumentär bok som handlar om ett barns, oftast svåra, uppväxt, kan man ju aldrig säga är dålig. Däremot så tycker jag oftast att såna böcker är dåligt skrivna, och då sänker det ju läsupplevelsen, även om själva storyn är bra.

Den här boken var inte så. Den var mycket bra skriven, och även skriven med värme och humor, trots att det handlar om en tragisk uppväxt. Så jag kan rekommendera den till dom som gillar dokumentära och självbiografiska böcker. 
//Bim.

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0