"Dubbla slag" av Malin Persson Giolito - 2008 - Bok---------    

Recension av boken: "Dubbla slag" av Malin Persson Giolito (2008) (Genre: Svensk Skönlitteratur)

---------   


"Det fanns en tid då Hanna inte behövde anstränga sig, när hon var ung och lovande med toppbetyg från alla skolor och universitet. Drömjobbet fick hon utan att ens söka det. Då verkade allt så lätt.

Bara en enda stund. Mamma. En? säger Hannas yngsta dotter när hon ska bli lämnad på dagis. Jag borde verkligen gå, tänker Hanna. Jag borde gå på en gång, innan det blir värre, innan hon börjar gråta.

Dubbla slag är en roman om livet på en advokatbyrå och den blivande trebarnsmamman Hanna. Men däremellan är det också en bok om kärlek och glastak, dubbelmoral och gruvlig hämnd.

Malin Persson Giolito är jurist, född 1969 och efter tio års anställning på en av Sveriges största advokatbyråer arbetar hon nu på Europeiska kommissionen. Sin utbildning skaffade hon sig på fyra olika universitet: i Sverige, Frankrike och Belgien. Hon är född och uppvuxen i Stockholm men bor numera med sin man och sina tre barn i Bryssel.

Dubbla slag är hennes debutroman.
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


En trevlig och lättsam bok. Lite blandning av roman och chick lit, även med lite deckarinslag. Stor igenkänningsfaktor för alla som försöker få livet i en småbarnsfamilj att gå ihop med en arbetskarriär. Jag kan rekommendera boken, och ser fram emot fler böcker från den här debuterande författaren.  ///Bim.

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------

Kommentarer
Postat av: Malin

Det var roligt att du tyckte om den. Jag hoppas också att det blir fler böcker ;-)

2009-06-17 @ 08:40:46
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Malin: Hej! Kul att du läste min recension, och att du kommenterade!Jag gillade den, som sagt var, och ser fram emot fler böcker av dig! :-)

2009-06-17 @ 08:58:49
URL: http://bim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0