"Kinesen" av Henning Mankell - 2008 - Bok---------    

Recension av boken: "Kinesen" av Henning Mankell (2008) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman)

---------


"I den lilla byn Hesjövallen har 19 människor slaktats på det mest bestialiska sätt. Alla är mycket gamla och de har gått en fruktansvärd död tillmötes. Undantaget är en 12-årig pojke som dödats i sömnen. Polisen säger att endast en fullständig vettvilling kan ha utfört något så fruktansvärt. Det enda spår som finns efter gärningsmannen är ett rött sidenband som hittats på mordplatsen.

När domaren Birgitta Roslin läser om dådet i inser hon att hon är släkt med några av offren. Och ju mer insyn hon får i utredningen förstår hon att detta inte är en galnings vansinnesdåd. När hon försöker ta redan på vad som egentligen hänt i den lilla byn dras hon aningslöst in i ett världspolitiskt spel där hennes eget liv är hennes insats.
"


(Kopierat från adlibris.se)

---------


Mycket, mycket bra bok av Henning Mankell. Den klart bästa som jag har läst av honom. Mycket intressant om skilda platser och tider. Handlar både om Kina och USA på artonhundratalet, och Sverige, Kina, och Afrika i nutid. Mycket spännande och intressant. Kan helt klart rekommenderas.
///Bim.

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0