"Aldrig stanna kvar" av Pär Östling - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Aldrig stanna kvar" av Pär Östling (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

---------


"Farzad, Lilli och Korak tror att de är ensamma. Ensamma om att aldrig stanna kvar. Ensamma om att alltid såra och sarga. Ensamma om att aldrig hitta viljan till att stanna i ett förhållande.

Farzad lever ett välpolerat och framgångsrikt liv. Hög klass och skönhet är de absoluta krav han ställer på det han ska äga och på den kvinna han söker. Han är på jakt efter någon som matchar honom själv – och det är ju nästan omöjligt.

Lilli drar en skarp gräns mellan kärlek och sex. När hon träffar män backar hon om det blir allvar. Det värsta hon vet är när de blir klängiga och inte lämnar henne ifred.

Korak är formad av den tidiga punkvågen. Med åren har han vuxit fast i sin roll som permanent ikon i punkvärlden. På somrarna åker han runt på spelningar och träffar nysminkade tjejer innanför de frihetliga festivalstaketen. Han försöker aldrig hålla fast, kan inte göra det.

I sökandet efter en förklaring till varför de aldrig stannar kvar hittar de tre varandra och svetsas samman till en grupp.

Aldrig stanna kvar är en berättelse om att lämna och att gå genom livet och ständigt krossa hjärtan, utan att egentligen vilja.
"

 

(Kopierat från ordfront.se)


---------

En bra relationsroman om människor som har svårt att binda sig, och är rädda för kärlek. Boken berörde mig stundtals, och jag kan rekommendera den.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Ordfront.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0