"Egoboost! - Blondinbellas överlevnadsguide för unga tjejer" av Isabella Löwengrip - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Egoboost! - Blondinbellas överlevnadsguide för unga tjejer" av Isabella Löwengrip (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Fakta / Biografi)

---------


"Blondinbella är en av Sveriges mest lästa bloggar någonsin, och nu tar Isabella Löwengrip sitt positiva budskap vidare i en nära och äkta handbok för unga tjejer. Isabella är kompisen som ger goda råd, stöttar, peppar och tröstar. Att "boosta sitt ego" är livsviktigt, säger Isabella. Våga tro på dig själv och förstå att du är den viktigaste personen i ditt eget liv.

Utifrån egna erfarenheter och exempel tar Isabella upp teman som vänskap, kärlek, svartsjuka och komplex. För första gången beskriver hon hur hon skapade sitt blogg-alter ego för att ta revansch på dem som mobbade henne på högstadiet. Hon skriver självutlämnande om det jobbiga gymnasievalet, betygshetsen och alla andra krav som ställs på en tonåring. Men även om festerna, första förälskelsen och det stora problemet med ful rumpa i nya jeans.
"

 

(Kopierat från forum.se)


---------

Jag är ju verkligen definitivt i fel målgrupp för den här boken. Men man ska väl kunna recensera böcker även med tanke på andra. ;-)

Och jag tycker att det här var en väldigt bra bok. Jag tror att den kan hjälpa många unga tjejer med dålig självkänsla och dåligt självförtroende.

Boken är mycket öppenhjärtig, och det är det som gör den extra bra. Isabella försöker verkligen inte bara framhålla sina goda sidor, utan delar även med sig av mindre bra sidor av sig själv, både från förr och även i nutid.

Den känns lite som en blandning av en biografi och en faktabok. Lite som en bok av Mia Törnblom, fast skriven av en ung tjej och för unga tjejer.

Jag kan verkligen rekommendera den till alla unga tjejer. Tror att ni kan få ut mycket gott av boken. Men jag kan också rekommendera den till alla andra. Kanske speciellt till föräldrar till tonårstjejer.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Forum.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Kommentarer
Postat av: Bokälskarinnan

Hejsan!

Jag har precis recenserat Egoboost och i min recension har jag lagt denna länken så andra kan läsa om vad du tyckte om denna boken.

Hoppas det är okej.

Länken till inlägget är http://bokalskarinnan.blogg.se/2011/august/blondinbella.htmlHälsningar

Bokälskarinnan

2011-08-10 @ 15:58:41
URL: http://bokalskarinnan.blogg.se/
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Bokälskarinnan: Hej. Det är helt okej! :-D

2011-08-10 @ 16:03:50
URL: http://bim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0