"Engångsligg" av Josefin Palmgren - 2010 - Bok


---------    

Recension av boken: "Engångsligg" av Josefin Palmgren (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

---------


"En utmanande och vass roman om reklambranschen och klubblivet, skildrat med en tjugoårig kvinnas lika självsäkra som ångestfyllda blick.


Någonstans saknar jag den där tiden när reglerna var så enkla och man visste precis vilka människor som var spännande och vad man ville göra på helgerna. Man visste att vad man än gjorde som involverade vin och hasch var kul. Nu för tiden kan man ju sitta med i ett sällskap med drinkar och kokain och inte riktigt lyckas övertyga sig själv om att de här människorna är såna som gillar att tänja på gränserna. Man känner sig aldrig riktigt pirrig.


Naket och skoningslöst skildrar den unga och cyniska Klementin sitt liv i Stockholms innerstad från Stureplan till Söder, via Berns, Café Opera och Little Persia. Hon jobbar på en reklambyrå där alla är likadant klädda och föraktar reklam. Själv älskar Klementin reklam och föraktar människor som inte kan stava.


När Klementin inte sover över hos någon av de män eller tillfälliga kompisar som passerar förbi bor hon hos sin farmor. Det är där hon finner lite ro och en chokladbit och kan hålla ångesten stången.

Engångsligg är en tvärsäkert skildrad roman om de tvära kasten mellan eufori och livsleda, att söka kickar och att överleva när monotonin och svårmodet sätter in."

---------

(Kopierat från albertbonniersforlag.se)

---------

En väldigt tunn bok, bara 150 sidor, utan någon direkt början eller slut. Men välskriven, rolig, intressant och bra. Och jag ser fram emot fler böcker av den här unga debutanten.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Albert Bonniers Förlag.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0