"Ett litet snedsprång" av Denise Rudberg - 2010 - Bok


---------    

Recension av boken: "Ett litet snedsprång" av Denise Rudberg (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / "Elegant Crime")

---------


"Elegant crime kallar Denise Rudberg sin nya genre. Det är kriminalhistorier i överklassmiljö, med tjusiga middagar, designkläder och lätt uttråkade hemmafruar på vift i Djursholm. Miljön känns igen från hennes tidigare böcker, och den rymmer allt som behövs för att skapa en spännande historia - makt, pengar, flärd och dekadens.

Marianne Jidhoff, 55, är nybliven änka. Hennes make Hans Larson, riksåklagare, var vid sin död en hyllad man, en rättvisans trogna tjänare. Men han var inte lika trogen sin hustru som han var trogen rättvisan. Marianne fanns trots detta vid hans sida in i det sista. Precis som hon alltid gjort. Själv utbildad åklagare, födde hon i stället tre barn och blev en god representativ hustru. Först när barnen blivit betydligt äldre tog hon en tjänst som åklagarsekreterare.
Efter Hans död blir Marianne övertalad att återvända till åklagarmyndigheten. Man har problem med läckor, och Olle Lundqvist, chefsåklagare, behöver någon med stor erfarenhet, någon han kan lita på. Marianne beslutar sig efter ett par sömnlösa nätter för att återigen börja arbeta.

En finansman, Christopher Turin, blir mördad utanför sin våning på Narvavägen i Stockholm. Marianne Jidhoff får tillsammans med den luttrade och erfarna kriminalkommissarien Torsten Ehn ta sig an fallet. Med sig har de också kriminalassistenten Augustin Madrid, en vacker och begåvad yngling som visar sig ha mycket mer att tillföra utredningen än man i förstone kan tro. En fascinerande trio som vi kommer att få möta också i kommande böcker.
Brottet visar sig ha kopplingar till en märklig och sluten verksamhet som drivs i det tysta. En verksamhet dit bara de som är beredda att betala dyrt för sig har tillträde och får leva ut sina allra hemligaste fantasier.

Detta är upptakten till den första i en svit kriminalromaner med överklasskvinnan Marianne Jidhoff och människorna omkring henne i centrum. Denise Rudberg är ganska ensam på plan när det gäller att skildra livet och flärden i den här världen. Det är stilfullt, elegant och spännande.
"

---------  

(Kopierat från norstedts.se)

---------

Denise Rudberg är en av mina favoritförfattare, och jag har läst alla hennes tidigare böcker. Dom fyra stycken ungdomsböckerna som hon har skrivit, har jag tyckt varit bra, och dom sex stycken chic litt-böckerna som hon har skrivit, har jag tyckt varit mycket bra.

Nu har hon skapat en ny genre: "Elegant Crime". Och det kan man väl säga är en blandning av chic litt-roman och kriminalroman.

Jag tycker verkligen att Denise Rudberg har lyckats med sin nya genre. För mig, som älskar svenska kriminalromaner, och också älskar svensk chic litt, så är det här ju en perfekt genre.

Denise planerar en hel serie med böcker, och det ser jag verkligen fram emot, för den här första boken var mycket, mycket bra.

Huvudpersonerna var härliga karaktärer som jag verkligen vill läsa mer om. Själv mordfallen i boken var bra skildrade och absolut inte förutsägbara. Och det var härliga miljöer.

Så jag kan verkligen rekommendera boken till alla. Och jag ser redan fram emot nästa bok i serien.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Norstedts.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Uppdaterat med en länk till ett inlägg som jag har bloggat om att Denise Rudberg bloggade ett fint inlägg om min recension av hennes bok.
Kommentarer
Postat av: Maria,kiruna

Tänkte höra om du läst en bok som heter " överenskommelser" jag håller på att läsa den som följetong i tidningen cosmopolitan nu och tycker den är jätte bra. Vet att du mest läser deckare men denna är typ jane austen stil i Stockholm på 1800-talet. en svensk författare som heter Simona Ahrnstedt

2010-08-23 @ 19:01:50
Postat av: MariaJ

Så kul att du gillar den. Tänkte göra en beställning på en hög böcker från Adlibris, hade tänkt att denna skulle ingå.

2010-08-23 @ 19:10:29
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Maria, Kiruna: Nej, jag har inte läst den. Kollade in den nu på Bokus, och den lät ju bra. Fast jag gillar mer böcker som utspelar sig i nutid. Men det behöver inte vara deckare.

2010-08-23 @ 20:32:40
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Maria J: Ja, jag tyckte mycket om den! Beställ den du! ;-D

2010-08-23 @ 20:33:18
URL: http://bim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0