"Heligt blod" (Precious Blood) av Jonathan Hayes - 2010 (2007) - Bok---------    

Recension av boken: "Heligt blod" (Precious Blood) av Jonathan Hayes - 2010 (2007) (Genre: Amerikansk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"Elfte september och det mardrömslika arbete som följde på katastrofen har lämnat djupa själsliga ärr hos rättsläkaren Edward Jenner. Han trodde att han hade lämnat rättsmedicinen för gott, men det bestialiska mordet på en collegestudent drar honom tillbaka.


I en lägenhet i East Village i New York hittas en ung kvinna uppspikad på väggen, och Jenner blir övertygad om att en seriemördare härjar i staden. Hans farhågor besannas av ännu ett fasansfullt mord. Den desperata jakten på psykopaten – och Jenners komplicerade känslor för den unga, vackra kvinna som mycket väl kan bli galningens nästa offer – driver den rättsmedicinske experten till den yttersta gränsen för hans fysiska och mentala förmågor.


Men allteftersom mörkret blir tätare blir det svårare att säga vem som är jägare och vem som är byte. Vem som skall leva … och vem som ska dö."

 

(Kopierat från bbb.se)


---------

En thrilleraktig kriminalroman. Mycket blodig och spännande. Oerhört amerikansk och väldigt manligt skriven. Lättläst och rekommenderbar.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Bra Böcker.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0