"Livet vinkar (som en Kurt)" av Katarina Danielsson - 2001 - Bok---------    

Recension av boken: "Livet vinkar (som en Kurt)" av Katarina Danielsson (2001) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Romaner.)

---------


"Kurt är nio år och funderar mycket på det här med livet. Kan det t.ex. verkligen ha varit meningen att han skulle döpas efter Kurt Cobain, en knarkande rockmusiker, eller var det bara ett missförstånd från hans mammas sida, som inte tycks kunna skilja på Cobain och Jesus?

I samma stad går också elektrikern August och grubblar. Han vill ju så gärna att tillvaron ska vara enkel. Det gör väl inget att man är lite beige och tråkig så länge bilen fungerar, hjärtat slår och barnbarnen kommer till jorden vackra och friska?

Katarina Danielsson debuterar med en charmig, vemodig och underfundig berättelse om vanliga människor och ovanliga möten, om kärlek och vänskap och vikten av att våga söka efter sin egen melodi."


(Kopierat från wwd.se)

 

---------

(Läs först min recension av "En himmel för Elliott" av Katarina Danielsson).

Den här boken, "Livet vinkar (som en Kurt)", var nästan lika bra som "En himmel för Elliott".

Tycker att den här texten, som finns på bokförlagets hemsida, beskriver boken väldigt bra:

"Katarina Danielsson debuterar med en charmig, vemodig och underfundig berättelse om vanliga människor och ovanliga möten, om kärlek och vänskap och vikten av att våga söka efter sin egen melodi.
"

Boken var sorgsen, hoppfull, vemodig, kärleksfull, rolig och väldigt, väldigt bra. Jag kan helt klart rekommendera båda Katarina Danielssons böcker till alla. Tyvärr så verkar det inte finnas fler än dessa två.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)


---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------  Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0