Röstkorten har anlänt! :-)Ska du rösta?
Varför?
Eller varför inte?
Har du bestämt vad du ska rösta på?
Vad ska du rösta på?
Och varför?

Vore kul att få lite åsikter och synpunkter!


Kommentarer
Postat av: Maria

Hej Bim!Fick mitt igår och ja, jag ska rösta. Detta blir min tredje gång, första gången var samma år jag fyllde 18. :-) Jag röstar för att jag vill ha något (om än lite) att säga till om i världen vi lever i. Att inte rösta för att man inte orkar sätta sig in i partierna tex. känns som en skymf mot alla som inte har rösträtt eller åsiktsfrihet här i världen.Jag kommer rösta på Miljöpartiet, av flera anledningar. Dels för att jag tycker miljön är det största och viktigaste på vår jord. Dessutom sympatiserar jag med deras åsikter kring sjukvård och skatter. Jag håller inte med om allt miljöpartiet står för, tex. deras invandrarpolitik... men på det stora hela ligger de mig närmast.Ska du rösta? Hur?Ha det gott!

Kram/Maria

2010-08-31 @ 18:36:40
Postat av: MariaJ

Ska du rösta?

- Ja det tänkte jag göraVarför?

- Jag vill utnyttja min möjlighet att påverka även om det ibland kan kännas som att min lilla futtiga röst varken gör från eller till.Har du bestämt vad du ska rösta på?

- Inte helt, vet däremot vilka jag INTE ska rösta på (Sverigedemokraterna, kristdemokraterna m fl)Vad ska du rösta på?

- Ligger nog närmast socialdemokraterna eller miljöpartiet.Och varför?

- Vill värna om den lilla människan, ett mänskligare samhälle, att man ska kunna leva drägligt även om man är sjuk, arbetslös etc. Miljön.

2010-08-31 @ 18:44:41
Postat av: Julia

Jadå jag ska rösta. Fyllde ju arton i mitten på Juli, så det blir första gången nu för mig. Men vad jag ska rösta på har jag ingen direkt koll på alls tyvärr. Vet inte riktigt hur partierna står eller vilka människor som är vettiga.Dock känns miljöpartiet som ett bra parti i vad jag har förstått. Dock vill jag inte att de röd-gröna ska bilda regering, utan står nog med åt det blåa hållet. Så det blir riktigt svårt dethär. :)

2010-08-31 @ 18:53:15
URL: http://ofta.soclog.se
Postat av: Ahnna

Mitt röstkort kom också idag och det blir blåa hållet för mig.

2010-08-31 @ 19:59:17
Postat av: Snurran

Jag ska absolut rösta. Det gör jag för att värna demokratin och för att jag faktiskt vill vara med att förändra. Även om just "min lilla röst" känns futtig så vet jag att den gör skillnad när det är många miljoner människor som utnyttjar sin rätt att rösta.

Jag kommer att rösta rött, troligen på vänsterpartiet som jag tycker för vettig politik både ur miljö- och jämställdhetssynpunkt, dessutom vet jag att de värnar den lilla människan, det ska gå att leva ett anständigt liv även om man råkar bli sjuk eller abetslös

2010-08-31 @ 20:51:16
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus/
Postat av: Viola Vamp

- S J Ä L V K L A R T ska jag rösta.- Vem vill vara jubelidiot?- Ja, jag har bestämt mig.- Jag ska rösta på Moderaterna.- Därför att deras åsikter står mig närmast.

2010-08-31 @ 20:54:37
URL: http://violavamp.webblogg.se/
Postat av: Marianne

Ska du rösta?

Ja, jag ska självklart rösta.

Varför?

Det är min medborgerliga plikt att rösta.

Har du bestämt vad du ska rösta på?

Ja, i stort sett har jag bestämt mig.

Vad ska du rösta på?

Jag kan säga så mycket som att jag inte kommer att bidra till att Mona Sahlin blir nästa statsminister

Och varför?

Jag tror dom är bäst för Sverige just nu.

2010-08-31 @ 21:13:32
URL: http://marianneekwall.blogg.se/
Postat av: Inger

Ska du rösta?

- Ja, självklart!Varför?

-Jag vill vara med och bestämma hur jag ska leva.Har du bestämt vad du ska rösta på?

-Ja!Vad ska du rösta på?

-ModeraternaOch varför?

-Det ska löna sig att jobba. För att man kämpar och har byggt upp något tycker jag inte att man ska få betala mer skatt.

Som exempel har jag en kompis som varken pluggar eller har jobb, hon är inte heller sjuk eller okapabel till att jobba, ändå får hon i bidrag ut mer än vad jag får som både pluggar och jobbar extra. Jag har inte haft en ledig dag på 5 månader och där går hon hemma och har lediga dagar varje dag.

2010-08-31 @ 22:09:27
Postat av: S

Jag önskar att jag fick rösta, dessvärre är jag norsk medborgare. Men om jag fick rösta hade jag definitivt röstat på Vänsterpartiet =)

2010-08-31 @ 22:17:36
Postat av: Johanna

Ska du rösta?

- Ja

Varför?

- Det är var medborgares plikt att göra det man ska!Eller varför inte?

--

Har du bestämt vad du ska rösta på?

- Jag var tvärsäker förrut men nu bollar jag lite mellan tre partier.Vad ska du rösta på?

- Mp, V eller SOch varför?

- Deras åsikter står mig närmast.

Visst ska det löna sig att jobba men man ska inte behöva lida och vara fattig för att man helt plötsligt blir sjuk(långtidssjukskriven)eller arbetslös.

Man blir inte friskare av att vara fattig; stressen över hur man ska klara av ekonomin som sjuskriven bidrar nog inte till friskhet.

Känner inte att de blåa har bra lösningar på detta. De rika blir rikare och de fattiga blir ännu fattigare.

Jag vill se mer jämställdhet; en människa ÄR ju inte mindre värd för att denne inte kan jobba eller har jobb.2010-09-01 @ 09:40:45
URL: http://freyla.blogg.se/
Postat av: zoe

Ska du rösta?

-Ja absolut, varför ska man inte ta vara på den rättigheten?

Varför?

- Påverka!Har du bestämt vad du ska rösta på?

-jaVad ska du rösta på?

- VänsterpartietOch varför?

-Jag vill ha ett humanare sverige där man inte ska straffas för att man "misslyckas". Jag är för satsning genom skatter på offentlig vård och skola. Jag betalar gärna skatt! Tjänar bra mycket över genomsnittet och skulle gladeligen kunna betala mer till staten! Jag vill att folk (och jag själv) ska få bra vård och bra utbildning oavsett social bakgrund. Skattesänkningarna alliansen pratat om gynnar bara extremt rika och vanliga svensson kanske får 200-500 mer i plånboken. Samtidigt som det dras in på kuratorer på skolor, dagisgrupperna växer, köerna till läkare växer.. var det värt de extra 500 spännen i plånboken?

2010-09-01 @ 16:40:21
Postat av: PS Tack

Tack Bim för alla bra boktips du ger på adlibris! Du skriver så himla bra

2010-09-01 @ 16:41:46
Postat av: Johanna

Zoe: Jag håller med dig! Jag betalar också gärna skatt av precis samma anledningar som du gör. MYCKET bra skrivet!

2010-09-01 @ 17:19:25
URL: http://freyla.blogg.se/
Postat av: Ida

Jag ska rösta för första gången, känns jättekul och faktiskt lite spännande, haha.Däremot ser jag det inte som en PLIKT, det är en RÄTTIGHET. En otroligt stor rättighet, som jag är tacksam att ha! Jag kommer (med största sannolikhet) att rösta på FI (Feministiskt Initiativ). Det känns viktigt och rätt för mig att rösta på det enda partiet som riktigt vågar stå upp för alla genusfrågor.

2010-09-01 @ 19:06:28
URL: http://idisenochlivet.blogg.se/
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Till er alla som svarade:Jättekul att ni svarade och delade med er av era åsikter.(Och tack till ZOE för berömmet om min bokrecensioner på Adlibris!)Så här är mina svar:Självklart ska jag rösta!Därför att vi ska vara glada att vi lever i ett fritt och demokratiskt land och får rösta.Skulle aldrig kunna tänka mig att inte rösta.Njae, inte riktigt, men ungefär och åt vilket håll.Jag är nästan säker på att det blir Vänsterpartiet. Men jag skulle också kunna tänka mig att rösta på Socialdemokraterna, Miljöpartiet, och Feministiskt Initiativ. Och faktiskt även på lilla Spritpartiet (som vill halvera kröken).Men däremot absolut inte på Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna. (Som jag fick som resultat i två test.)För att dom partierna ligger mig närmast om hjärtat.2010-09-02 @ 20:41:09
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Viola Vamp

Hmm... jag fick som tidigare sagt Moderaterna på både SvD:s, DN:s, Expressens och någon lokaltidnings test. Konstigt att ditt resultat inte alls stämde överens med din personliga åsikt. Vore intressant att veta vad ni andra, som skrivit här ovan, får för resultat när ni gör testerna.

2010-09-02 @ 23:05:50
URL: http://violavamp.webblogg.se/
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Viola Vamp: Men jag kanske är både smyg-kristen och smyg-rasist?!?! Vem vet!?!? ;-D

2010-09-03 @ 16:10:00
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Viola Vamp

He he, jag vet flera stycken som röstat på KD som inte anser sig direkt kristna. En del röstar ju mer på person än själva partiåsikterna och många äldre människor fann Alf Svensson charmerande. :)

2010-09-03 @ 21:07:47
URL: http://violavamp.webblogg.se/
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Viola Vamp: Jo, det är nog många som röstar så. Men jag röstar inte "personval". Och jag anser nog inte Alf Svensson speciellt charmerande! ;-)

2010-09-03 @ 21:13:58
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Viola Vamp

Men du är ju å andra sidan inte "äldre" heller. :)

2010-09-04 @ 22:21:16
URL: http://violavamp.webblogg.se/
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Viola Vamp: Haha! Tack! Men jag närmar ju mig "The Big Five O" nu! Så jag börjar ju bli "äldre" nu! ;-)

2010-09-04 @ 22:39:31
URL: http://bim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0