"Tusenskönor" av Kristina Ohlsson - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Tusenskönor" av Kristina Ohlsson - 2010 (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"Ett äldre prästpar hittas skjutna i sin lägenhet vid Odenplan. Mannen verkar ha tagit livet av sin hustru och därefter sig själv. Ett avskedsbrev förklarar att han inte kunde fortsätta leva efter att hans dotter begått självmord. 

Inlåst i en lägenhet väntar Ali på besked. Han har flytt från ett brinnande Irak och hoppas på en ny framtid i Sverige. Det enda hans välgörare kräver är en enkel byteshandel. Och att han tiger om deras uppgörelse. 

I Bangkok håller en ung svensk kvinna på att bli avskuren från omvärlden. Någon monterar ner hennes liv, bit för bit. Efterlyst av thailändsk polis tar hon upp jakten på den som försöker ödelägga hennes tillvaro.

Fredrika Bergman och hennes kollegor i Alex Rechts utredningsgrupp tar sig an dubbelmordet vid Odenplan. De får snart klart för sig att de står inför någonting långt mer komplicerat än ett självmord som urartat. Vitt skilda händelser som även utspelar sig utanför Sveriges gränser tycks hänga samman utan att de förstår hur. Klockan går och de som vet tiger.
"

 

(Kopierat från piratforlaget.se)


---------

För ett halvår sen så läste jag Kristina Ohlssons debutroman "Askungar", som kom ut för ungefär ett år sedan. Och jag tyckte mycket om den. (Här är min recension på den).

Nu har jag läst uppföljaren "Tusenskönor", och den var minst lika bra.

Jag gillar verkligen Kristinas sätt att skriva. Boken är lättläst och mycket spännande. Absolut inte förutsägbar, och jag kunde inte alls räkna ut hur det skulle gå.

Jag tycker mycket om karaktärerna i boken, och ser fram emot många böcker om Fredrika, Alex, Peder och dom andra huvudpersonerna.

Så jag kan helt klart rekommendera boken. Men börja gärna med "Askungar".

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Piratförlaget.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0