"40 minus" av Pernilla Glaser - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "40 minus" av Pernilla Glaser (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

---------


"Pernilla Glasers nya roman 40 minus är ett överlevnadsdrama mitt i den igenkännbara storstadsdjungeln.


Emma är en trettio plus-tjej som har nästan allt hon kan önska sig: ett jobb som arkitekt, ett förhållande med Jimpa som hon älskar, en vacker lägenhet och gott om vänner. Men när vintermörkret sluter sig allt tätare runt staden sipprar meningslösheten in i hennes liv som i ett fuktskadat hus och hon kan inte hindra sorgen som brer ut sig inom henne. Allt mer slukas hon av det faktum att det inte, trots flera försök med provrörsbefruktning, tycks bli några barn, något som också hotar hennes förhållande till Jimpa. De får allt svårare att kommunicera och när de väl gör det slutar det alltid i uppslitande gräl. Med växande förtvivlan försöker Emma hitta styrseln i den kaotiska tillvaro som blivit hennes.

Så en dag möter hon av en händelse Kriss, en kvinna som städar på hennes jobb. Kriss blir Emmas fasta punkt när allt annat verkar glida henne ur händerna. Kriss och Emma har långa nattliga samtal och det är som om Kriss öppnar upp en oväntad dörr i henne och får henne att långsamt hitta tillbaka till de navigeringspunkter hon så desperat sökt efter.

Men i takt med att Emma börjar hitta en möjlig utväg ur det dödläge hon och Jimpa befinner sig i tycks Jimpa allt mer upptagen av sina projekt. Hur ska de överhuvudtaget kunna närma sig varandra om hon inte ens förstår vad det är som ligger emellan dem?"

 

(Kopierat från adlibris.com)

 

---------

Den här boken var sådär tyckte jag. Den började bra, med åldersnojor, småkris i förhållandet, och frustration över misslyckade provrörsbefruktningar. Men sen så tyckte jag att boken liksom inte blev så mycket mer än så. Och att den inte kom någon vart. Så den gick nog från en fyra till en tvåa, så betyget blir en trea. ///Bim.

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Albert Bonniers Förlag.

Här har jag skrivit om boken tidigare.


---------


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0