"Det blödande hjärtat" (Bleeding Heart Square) av Andrew Taylor - 2008 - Bok---------    

Recension av boken: "Det blödande hjärtat" (Bleeding Heart Square) av Andrew Taylor (2008) (Genre: Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"Vad är det som händer på Bleeding Heart Square?

Om Philippa Penhow inte hade gått till Bleeding Heart Square den januaridagen skulle du, och kanske alla andra också, ha levt lyckliga i alla sina dagar ...


Året är 1934 då lady Lydia Langstone flyttar till det nedgångna Bleeding Heart Square i London på flykt undan sin våldsamma man. Hon har ingen annanstans att vända sig än till sin far som hon knappt känner, kapten Ingleby-Lewis, som bor på ett sjaskigt lägenhetshotell på nummer sju. Nu ska hon bygga sin egen tillvaro som oberoende arbetande kvinna.


Men vad Lydia inte vet är att Bleeding Heart Square är fullt av mörka gåtor. Vad hände med miss Penhow, den ensamstående medelålders kvinnan som äger huset och som försvann för fyra år sedan? Varför står en mystisk civilklädd polis och bevakar området? Vad är det som gör journalisten Rory Wentwood så angelägen om att få kontakt med Miss Penhow? Och varför får Joseph Serridge, den som sist såg miss Penhow i livet, paket med ruttnande hjärtan skickade till sig?


Enligt legendendansade djälvulen en gång på Bleeding Heart Square - och nu verkar återigen mörka krafter ha tagit över huset ...


Det blödande hjärtat är en kusligt klaustrofobisk och enastående välskriven psykologisk spänningsroman som trycker på alla de rätta knapparna.  Det är också en detaljrik och stämningsfull tids- och miljöskildring med mångfacetterade och engagerande karaktärer.  

Boken fick Svenska Deckarakademins pris för Årets bästa översatta kriminalroman med motiveringen: " en kriminalroman om ondskans olika uttryck, fångade i en tidstrogen beskrivning av förkrigstidens England.""

 

(Kopierat från adlibris.com)

 

---------

Den här boken trodde jag skulle vara mycket bättre än vad jag tyckte att den var. Jag tyckte att den var alldeles för långdragen och omständig. Tycker också bättre om både svenska deckare, och deckare i nutid. Den här utspelade sig i London på 1930-talet. Men den var ändå helt okej. ///Bim.

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Forum.

Här har jag skrivit om boken tidigare.


---------


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0