"En nästan vanlig man" av Dan Buthler & Dag Öhrlund - 2008 - Bok---------    

Recension av boken: "En nästan vanlig man" av Dan Buthler & Dag Öhrlund (2008) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman)

---------


"När miljonkonton, sex och kokain inte längre är nog...

Christopher Silfverbielke är stjärnmäklare i Stureplans finansvärld. Beundrad och avundad, men helt känslokall och hänsynslös under den charmfulla ytan. Van att få vad han vill. Och vem han vill. Men miljonerna och framgångarna är inte nog. Han kräver mer, mycket mer. Något nytt, som kan ge honom spänning i livet.

Hans Ecker är Christophers bäste - och kanske ende - vän. På väg att motvilligt dras in i ett seriöst förhållande med Veronica, men inte beredd att släppa det ljuva livet med champagne, brudar och kokain.

Johannes Kruut är rikemanssonen som på nåder får vara med i gänget, ivrig att platsa och bra att ha till hands när krognotorna blir för höga.

När miljonkonton, champagne, sex och kokain inte längre är nog, går de tre männen över gränsen i sin jakt på spänning och njutning. Med Silfverbielke som manipulerande hjärna ger de sig in i en kriminalitet som trappas upp alltmer och resulterar i mord. Katt-och-råtta-leken mellan kommissarie Jacob Colt och trion blir kicken som Silfverbielke letat efter, beviset på hans överlägsenhet.

Författarduon Dan Buthler och Dag Öhrlund väckte stor uppmärksamhet med sin första bok Mord.net som kom ut 2007 och har översatts till flera språk."

 

(Kopierat från adlibris.com)

 

---------

Läste Buthler & Öhrlunds debutroman, "Mord.net" i höstas, och tyckte att den var mycket bra. (Här är en länk till min recension av den).

"En nästan vanlig man" är Buthler & Öhrlunds andra bok, och den var ännu bättre tycker jag.

Den var mycket spännande, men är definitivt ingenting för känsliga personer.

Ser fram emot att läsa deras tredje bok "Förlåt min vrede". ///Bim.

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0