"Håpas du trifs bra i fengelset" av Susanna Alakoski - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Håpas du trifs bra i fengelset" av Susanna Alakoski (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

---------


"Det gör mer ont när du återuppstår från de döda än när du dör. Skulle vilja döda dig. Nu tvingas jag att gå igenom allting en gång till. Fast baklänges. Och du svarar inte på brev. Människor i fängelse svarar inte på brev.


Det är anhörigvecka på behandlingshemmet. Anni är motvilligt där, hos Sami. Efter alla vändor, löften och återfall har hon inte mycket hopp kvar. De är syster och bror och delar samma uppväxt ? där det aldrig fanns pengar, alltid fanns alkohol. För Anni har livet ändå ordnat sig bra, med arbete, man och barn. För Sami har det gått åt helvete. Långa perioder har de ingen kontakt, men Annis längtan efter att få tillbaka sin bror finns alltid där.


I
Svinalängorna skildrade Susanna Alakoski utsattheten ur barnens perspektiv. Här handlar det om vuxna med liknande bakgrund, som kämpar med sitt arv, sin prägling, sin överlevnad. Hennes berättelse är fylld av sorg och vrede, över drogers makt och samhällets utstötningsmekanismer, men också av styrka, humor och inte minst ? kärlek."

 

(Kopierat från adlibris.com)

 

---------

För tre år sen så läste jag "Svinalängorna" av Susanna Alakoski, och jag tyckte att den var mycket bra. Här är en länk till min recension av den.

Nu har jag precis läst ut "Håpas du trifs bra i fengelset" av Susanna Alakoski. Själva handlingen i den här boken var precis lika bra som i "Svinalängorna". Men jag tyckte att den här boken var skriven på ett lite jobbigt sätt. Så det drar tyvärr ner betyget till en trea. ///Bim.

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Albert Bonniers Förlag.

Här har jag skrivit om boken tidigare.


---------


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0