"Om det så skulle kosta mig livet" av Margaretha Sturesson - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "Om det så skulle kosta mig livet" av Margaretha Sturesson (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Dokumentär/Biografi/Memoarer)

---------


"Margaretha Sturesson var en välutbildad fyrabarnsmamma med mycket ork och energi när hon och hennes familj gick med i Kristet Center Syd, en ny och visionär församling i Höör.

14 år senare låg hon med rött vak på en psykiatrisk klinik. När allt var som värst hade hon bara en önskan, att få lämna allt och dö. Det krävdes ett och ett halvt års vård och upprepade självmordsförsök för att hon skulle förstå att sekten förvrängt hela hennes verklighetsuppfattning.

Det är hennes egna skakande berättelse om vad som gick snett när Guds rike skulle byggas i Skåne. En berättelse inifrån om maktmissbruk för heliga syften, om livsfarlig lojalitet, om att vara förövare och offer i samma person - och om att till slut lyckas ta sig ur ett medberoende."


(Kopierat från adlibris.com)


---------

Ämnet var intressant, och historien av gripande och bra. Men boken var alldeles för lång, och upprepade sig mycket, så den blev lite långtråkig till slut. ///Bim.

---------   

Betyg:  2,5 av 5.  

---------

Kommentarer
Postat av: Mia

När ska du göra utmaningen du fått av mig? (Att visa dina tatueringar och berätta varför du gjort dem, samt vad de har för betydelse) :)Du behöver inte göra utmaningen, men det vore roligt om du kunde :)

2010-01-04 @ 22:29:20
URL: http://miizing.blogg.se/
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Mia: Jag har absolut inte glömt bort det! Och jag vill verkligen göra utmaningen! Men jag måste få till det med Jenny, så hon kan ta korten. Borzko och Jimmy är inte så pigga på att fotografera.. Så påminn mig gärna igen! :-D

2010-01-04 @ 22:56:54
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Mia

hehe okej ;D

2010-01-05 @ 11:23:11
URL: http://miizing.blogg.se/
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Mia: ;-D

2010-01-05 @ 15:58:16
URL: http://bim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0