"Hur kunde hon?" (How could she?) av Dana Fowley - 2010 (2008) - Bok---------    

Recension av boken: "Hur kunde hon?" (How could she?) av Dana Fowley - 2010 (2008) (Genre: Skotsk Skönlitteratur / Roman / Biografi/Memoarer/Dokumentär)

---------


"Den sanna berättelsen om en mors svek och en dotters kamp för överlevnad.

Den femåriga flickan Dana och hennes syster Heather hamnar i händerna på Skottlands värsta pedofilring genom tiderna. Det är deras biologiska mamma och styvpappa som introducerar dem och de blir gång på gång våldtagna, slagna och utsatta för extrema övergrepp och våld av ett flertal pedofiler.

I vuxen ålder bestämmer sig Dana, med stöd av sin make, för att berätta vad som hänt henne och försöka sätta dit förövarna. Det slutar med att många av gärningsmännen, inklusive modern som inte bara möjliggjort övergreppen utan dessutom aktivt deltagit i dem, blir dömda och får avtjäna långa fängelsestraff. Det här är berättelsen om en ung kvinnas kamp för att komma tillbaka till ett normalt liv efter år av övergrepp från såväl främlingar som från familjemedlemmar, och från modern som borde varit den som skyddade henne mest.

I februari ställs ytterligare två män inför rätta för de övergrepp som Dana utsatts för. Man förutspår att även de kommer att tilldömas långa fängelsestraff.
"

 

(Kopierat från adlibris.com)


---------

En välskriven och bra dokumentär bok skriven av en kvinna i Skottland som utnyttjades av pedofiler under många år i barndomen. Hemsk att läsa, men också intressant.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Norstedts.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0