"Pansarhjärta" (Panserhjerte) av Jo Nesbö - 2010 (2009) - Bok---------    

Recension av boken: "Pansarhjärta" (Panserhjerte) av Jo Nesbö - 2010 (2009) (Genre: Norsk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"När man blir levande begravd i ett snöskred och bröstkorgen trycks så hårt samman av snön att lungorna inte kan fyllas, har man bara syret i ­blodet kvar att leva på. Det räcker i ganska exakt fyra ­minuter. Tillståndet kallas pansarhjärta.

Två kvinnor hittas mördade i Oslo, bägge har drunk­nat i sitt eget blod. Mysteriet som polisen står inför är att sticksåren i ansiktet på de döda har tillfogats från insidan av munnen.

Kaja Solness vid Oslopolisen skickas till Hongkong för att leta upp den man som är Norges enda specialist på seriemord. Den alkoholiserade polismannen har gömt sig någonstans i miljonstaden, på flykt från demonerna i ett tidigare mordfall, minnena av kvinnan han älskar och den kinesiska maffian. Hans namn är Harry Hole.

Högst motvilligt och tvärtemot ledningens uttryck­liga order drar Harry igång en egen utredning tillsammans med Kaja. De hittar snart ett tydligt samband: ett flertal personer, däribland de mördade kvinnorna, befann sig för en tid sedan på fjälltur och övernattade i samma stuga. Och en efter en mister de livet

Pansarhjärta är en thriller som utspelar sig i Oslo, Kongo, de norska fjällen, Leipzig och Hongkong. Det är en historia om hat, kärlek, smärta och girighet.

Med sina åtta romaner om kriminalkommissarien Harry Hole har Jo Nesbø nått enorm framgång både i sitt hemland Norge och utomlands. Böckerna har översatts till trettio språk, fått mängder av priser och utmärkelser och slår ständigt nya försäljningsrekord. Jo Nesbø ses i dag som en av Europas viktigaste och största kriminalförfattare."

 

(Kopierat från adlibris.com)


---------

Den här boken fick jag som ett recensionsexemplar av Piratförlaget utan att jag hade bett om den. Och det är jag glad för. Jag hade aldrig valt att läsa den själv, eftersom jag inte har läst dom tidigare sju böckerna om Harry Hole, av Jo Nesbö. Men jag har ju verkligen missat något där. Och det ska jag verkligen ta igen.

För den här boken "Pansarhjärta", den åttonde boken i serien om Harry Hole, var en riktigt bra deckare. Den var spännande, blodig, absolut inte förutsägbar, tjock, lättläst, och välskriven.

Så jag kan verkligen rekommendera den. Och jag ska nog ta och köpa alla dom sju tidigare böckerna av Jo Nesbö, i pocket.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Piratförlaget.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Kommentarer
Postat av: Snurran

vad roligt att hitta en "ny" bra författare - bara sådär! :-)

2010-05-19 @ 21:51:07
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus/
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Snurran: Ja, jag har ju självklart hört talats om honom förut, men det finns ju så himla många deckarförfattare. Och inte ens jag kan hinna med alla! ;-) Men jag ska definitivt läsa hans sju tidigare böcker. Kanske köper alla sju och tar med mig till Thailand? ;-D

2010-05-19 @ 21:55:28
URL: http://bim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0