"Strax efter solnedgången" (Just After Sunset) av Stephen King - 2010 (2008) - Bok---------    

Recension av boken: "Strax efter solnedgången" (Just After Sunset) av Stephen King - 2010 (2008) (Genre: Amerikansk Skönlitteratur / Noveller)

---------


"Stephen King levererar ännu en häpnadsväckande novellsamling. Vem, förutom Stephen King, skulle förvandla en bajamaja till en slemmig födelsekanal eller en sjaskig bar vid en motorväg till platsen för evig kärlek? En handelsresande i böcker kan plocka upp en stum liftare, utan att förstå att den tystlåtne mannen i passagerarsätet lyssnar bara alltför uppmärksamt. Passen på en träningscykel, avsedda att få ned kolesterolhalten, kan förvandlas till en fängslande och skräckinjagande resa. "Pepparkaksflickan", som utspelar sig på en ödslig ö utanför Floridas kust, är en nagelbitarnovell om en en ung kvinna som är lika sårbar och rådig som Audrey Hepburns rollgestalt i "Nattens ögon". I "Ayana" utför en blind flicka ett mirakel med en kyss och en smekning.

För King är gränsen mellan de levande och de döda ofta suddig, och sömmarna som håller samman vår verklighet kan brista i vilket ögonblick som helst. I en av de längre novellerna, "N". - orsakar en psykiatripatients irrationella tankevärld ett apokalyptiskt hot på landsbygden i Maine ... eller förhindrar att världen faller offer för det.

Strax efter solnedgången - kalla det skymning, kalla det kvällsmörker, men det är en tid på dygnet då mänskliga mellanhavanden får en onaturlig prägel, då inget är som det först verkar, då fantasin sträcker sig efter skuggor som skingras i mörkret och man blir skrämd från vettet. Den perfekta tidpunkten för Stephen King.
"

 

(Kopierat från adlibris.com)


---------

Min absoluta favoritförfattare genom tiderna är och har alltid varit Stephen King. Ända sen jag läste hans första bok "Carrie" när jag var i femtonårsåldern så har jag alltid älskat hans böcker. Och under dom här trettiofem åren så har jag köpt och läst nästan sextio böcker av honom.

Jag tycker om precis allt han har skrivit. Båda hans rena skräckböcker, men lika mycket också dom böcker som inte är skräck.

Dom böcker som jag tycker minst om, det är hans novellsamlingar. Men det beror inte på honom, utan att jag aldrig har gillat noveller speciellt mycket överhuvudtaget. Jag tycker liksom att dom är lite för korta.

Den här novellsamlingen "Strax efter solnedgången" innehöll tretton noveller. Allt från väldigt korta till några rätt så långa.

Och för att vara noveller, så var dom faktiskt väldigt bra. Det var väldigt olika noveller, från skräck till "vanliga" noveller.

Så jag kan helt klart rekommendera boken. Fast ännu hellre än riktigt tjock roman av Stephen King! ;-)

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Bra Böcker.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------     Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0