"Berättelsen om Esmara" av Petra Östergren - 2010 - Bok


---------    

Recension av boken: "Berättelsen om Esmara" av Petra Östergren (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

---------


"Det är i Tornedalen hon har sitt hem, Esmara. Där finns den storslagna och rogivande naturen och den myllrande släkten med matriarken Martta Jo och Gustaf. Och där finns tryggheten och hennes arv, men även mörka minnen från en barndom som inte liknar någon annans.

Det har hunnit bli åttiotal när Esmara lämnar Tornedalen för Stockholm. Hon ska börja på Handelshögskolan och dessutom ta hand om släktens hyreshus på Dalagatan – något som visar sig vara svårare än hon trott och dessutom får de gamla familjestriderna att flamma upp.

Med iver och självförtroende tar sig den egensinniga Esmara ändå an huvudstaden. Hon handlar med fastigheter, knyter vänskapsband och utforskar annorlunda kärlekshistorier. Till slut träffar hon Ludde och livet tar en ny vändning. Men närheten och kärleken väcker också de smärtsamma barndomsminnena – och hon riskerar att förstöra det hon längtar efter allra mest.
"

---------  

(Kopierat från piratforlaget.se)

--------  

Den här boken blev jag tyvärr lite besviken på. Jag tyckte att den verkade att vara så jättebra när jag läste om boken. Men tyvärr så motsvarade inte boken mina förväntningar.

Svårt att säga vad det egentligen var som gjorde att jag inte tyckte att den var så jättebra. Men den engagerade mig inte riktigt. Och jag tyckte inte att det var rätt flyt i berättelsen. En del saker beskrevs för detaljrikt, och vissa saker bara hafsades över. Mot slutet av boken så kände jag att jag läste slarvigt, för jag ville bara att den skulle ta slut då.

Men dålig var den inte. Så en trea får den av mig.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Piratförlaget.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0