"Bittrare än döden" av Camilla Grebe & Åsa Träff - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Bittrare än döden" av Camilla Grebe & Åsa Träff (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"En regnig höstkväll, någonstans i Stockholm, blir femåriga Tilde vittne till hur någon sparkar hennes mamma till döds. Gömd under köksbordet bevittnar flickan det brutala mordet. Samtidigt träffar terapeuten Siri och hennes kollega Aina en helt ny grupp med patienter: De har åtagit sig att leda en självhjälpsgrupp för kvinnliga brottsoffer, och under ett antal mörka höstkvällar berättar kvinnorna i gruppen den ena grymma historien efter den andra om omöjlig kärlek, våld och förnedring.


Där finns Kattis, som blivit misshandlad av sin före detta pojkvän och som lever med en ständig hotbild, och Malin, den unga, lovande friidrotterskan som blev våldtagen efter att ha dejtat en kille hon träffat på internet. Där träffar vi också Sofi, tonårstjejen som blivit misshandlad av sin styvfar, och Sirkka, en äldre kvinna som först efter många års äktenskap förstått att hon blivit fysiskt, men kanske framför allt psykiskt, misshandlad under decennier.

En mörk bild av kärleken och mäns våld mot kvinnor växer fram. Samtidigt finner sig Siri vid ett vägskäl i sitt eget liv - ska hon själv våga lita på kärleken, den som svikit henne och de andra kvinnorna tidigare?

Stegvis flätas lilla Tildes öde samman med Siris och kvinnornas i gruppen, och sökandet efter försoning och återupprättelse förvandlas till en mördarjakt.

Bittrare än döden är den andra psykologiska spänningsromanen om terapeuten Siri Bergman. Från mottagningen vid Medborgarplatsen, genom ett regnigt, höstkallt Stockholm och ut i skärgården, till Siris ensligt belägna stuga, får vi följa jakten på en mördare."

 

(Kopierat från wwd.se)


---------

För ungefär ett år sedan så läste jag systrarnas debutroman "Någon sorts frid". (Länk till min recension av den finns här). Jag tyckte att den första boken som dom skrev tillsammans var mycket bra.

Nu har jag läst den fristående andra delen i serien om terapeuten Siri. Och den boken var precis lika bra, om inte till och med en aning bättre.

Boken är, liksom den förra, mer än psykologisk spänningsroman än en vanlig kriminalroman.

Den var mycket spännande, väldigt hemsk, inte på något sätt förutsägbar, välskriven, och lättläst.

Jag kan helt klart rekommendera boken. (Och även deras första bok).

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Wahlström & Widstrand.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0