Dagens Dagbok – Fredagen den 10 september 2010 – Eftermiddagen. (Med ett fotografi).


Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Borzko var hemma när jag kom hem, för han hade sin veckans lediga dag i dag. På hans nya arbetsschema nu, så ska han jobba tio timmar om dagen måndag-torsdag, och alltså alltid vara ledig fredag-söndag.

 

Vi tog en fika och en pratstund när jag kom hem. Sen så höll jag på och fixade med lite alla möjliga hushållsbestyr här hemma.

 

Jimmy kom sen hem från jobbet vid halvfyratiden. Vi åt sen alla tre middag vid halvfemtiden. Och det blev i dag pizza från Pizzeria Americana. Jag åt en Amalfi, plus med ett extra tillbehör på: ägg.

 

 

Sen gjorde sig Jimmy i ordning, och så stack han sen iväg. Han skulle möta upp med några kompisar, och sen så skulle dom alla vidare ut till en kompis föräldrars landställe, för att vara där över helgen.

 Kommentarer
Postat av: Snurran

Jasså, nytt schema för Borzko? Jag slår vad om att det inte dröjer länge förän han ändå jobbar extra på lördagar :-D Han är en sån arbetsmyra!

2010-09-10 @ 21:15:56
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus/
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Snurran: Jo, så kan det nog bli. Men nu är det tydligen lite hårdare. Jag tror att facket har klagat igen... Tydligen så kan arbetsgivaren få böter om arbetstagarna jobbar för mycket... Så nu blir det nog lite mindre övertid på ett tag...

2010-09-10 @ 22:50:05
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Snurran

Mm, jag vet att han - som gillar att jobba mycket - inte är så förtjust i det klagomålet, men ur facklig synvinkel tycker jag det är bra att de får böter om de inte sköter det där..dels för att folk faktiskt behöver sin dygnsvila och dels för att de kanske skulle vara tvugna att anställa någon mer chaufför om de följde reglerna som de ska.

2010-09-11 @ 21:27:59
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus/
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Snurran: Njae, håller kanske inte riktigt med dig där. Dom som vill jobba mycket tycker jag ska få göra det...

2010-09-11 @ 22:37:58
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Snurran

Japp. T.ex helt arbetslösa chaufförer..

2010-09-11 @ 23:05:50
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus/
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Snurran: Jag förstår precis hur du menar. Men samtidigt så tycker jag inte att man ska säga nej till dom som har ett jobb, och vill jobba extra.

2010-09-11 @ 23:09:33
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Viola Vamp

Hmm...kan inte låta bli att lägga mig i detta, men din tanke om att jobba extra så mycket man önskar är inte särskilt Vänsterpartistisk eller ens röd.

Bara så att du vet! ;)

2010-09-14 @ 08:26:59
URL: http://violavamp.webblogg.se/
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Viola Vamp: Jag tror att jag tycker exakt lika i någon fråga med alla partier! Gör inte du det? Eller tycker du alltid exakt som Moderaterna? Jag är fullt medveten om att jag absolut inte tycker som Vänsterpartiet i allt. Men i det stora hela, när man måste välja, så väljer jag oftast Vänsterpartiet. Men i vissa frågor är jag blå, jag vet...

2010-09-14 @ 14:35:01
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Viola Vamp

Absolut inte. Dock gör jag det i de stora frågorna vilket jag anser att just arbetslivet är.

Vad jag egentligen vill belysa är att du kanske tror att du är rödare än du är? (minnes testerna du gjorde, he he ;))

Bland alla personliga partitillhörigheter verkar det finnas människor som röstar av gammal vana, av tradition, familjens/vännernas tyckande eller liknande.

För att "de alltid röstat rött/grönt/blått" och liksom vägrar att gå in i frågorna, ändra ståndpunkt, trots att värderingarna ligger i ett annat block.

Jag säger inte att det är så för just dig, men jag ville ändå ta upp det.Själv har jag gått från röd till grön till blå i takt med att jag blivit äldre och fått större självkännedom.

2010-09-14 @ 22:13:20
URL: http://violavamp.webblogg.se/
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Viola Vamp: Jag håller faktiskt definitivt med dig om det du skriver. Jag tror nog att många röstar "av gammal vana".Jag har alltid varit röd. Men jag vet att jag har sympatier i många frågor med "det andra laget".Har ingen aning om hur jag kommer att rösta i framtiden. Men i det här valet blir det på dom röda.

2010-09-15 @ 20:25:46
URL: http://bim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0