"Det fördolda" av Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt - 2010 - Bok


---------    

Recension av boken: "Det fördolda" av Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"Det fördolda är den första i en serie kriminalromaner med psykologen Sebastian Bergman, en specialist på gärningsmannaprofiler, i huvudrollen. Hjorth/Rosenfeldt gör med denna bok årets största svenska deckardebut.

Det börjar med ett samtal till polisen. En sextonårig pojke, Roger, är försvunnen, och hans mamma är orolig.
Polisen i Västerås rycker ut, efter ett par dagars schabbel då ärendet blivit liggande. Haraldsson - som egentligen borde vara hemma för att befrukta sin hustru - får ansvar för sökandet. Så gör man ett fruktansvärt fynd i ett träskområde och tragedin är ett faktum.

Psykologen Sebastian Bergman, profilerare och en av Sveriges främsta experter på seriemördare, befinner sig i Västerås för att röja upp dödsboet efter sin mamma. Sedan han förlorade sin hustru och sin dotter i tsunamin har han dragit sig tillbaka från allt polisarbete. Han är känslomässigt avstängd, befinner sig lätt på dekis och har återfallit i ett tidigare sexmissbruk.

Men Rikskrim - som tagit över fallet - behöver hans hjälp. Sebastian Bergman finner sig för första gången på mycket länge indragen i en mordutredning. Han blir alltmer engagerad, och har dessutom sina högst personliga motiv för att vilja få tillgång till ett polisregister.
Alla ledtrådar pekar mot den fina Palmlövsskolan, där Roger gick. En till synes perfekt miljö, med allt större sprickor i fasaden.

Det fördolda är intelligent och spännande underhållning som inte släpper greppet. Hjorth/Rosenfeldt har pondus i berättandet och ett driv som gör att allt sitter på plats redan i denna bok, som är den första i en serie med Sebastian Bergman i huvudrollen. Det är sträckläsningsläge.
"

---------  

(Kopierat från norstedts.se)

--------  

Det här tycker jag var en mycket bra deckardebut av duon Hjorth & Rosenfeldt. En klassisk kriminalroman som var mycket välskriven och spännande. Jag ser verkligen fram emot ännu en deckarserie att följa.

Och jag håller definitivt med Johanna i "bästa bokbloggen med sämsta namnet" (enligt mig): "Bokhora" som skriver så här: "Måste också som avslutning tillägga att cliffhangern på sista sidan är den bästa jag läst på år och dar. Uppföljare n-u!"


(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Norstedts.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Kommentarer
Postat av: Viola Vamp

Ha ha, varför skriver du alltid: "bästa bokbloggen med sämsta namnet"? :D

2010-09-12 @ 19:51:19
URL: http://violavamp.webblogg.se/
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Viola Vamp: Därför att jag tycker det! ;-)

Tycker att själva bokbloggen är superbra. Alla som bloggar där skriver jättebra tycker jag.

Men jag tycker inte om att dom kallar sig för "Bokhoror"... För mig har ordet "Hora" en väldigt negativ klang. Har svårt att förstå varför dom har tagit det namnet.

2010-09-12 @ 19:55:12
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Viola Vamp

Har läst att det beror på att de går till sängs med en ny bok varje kväll. Sedan minns ju folk namnet också, så det är säkerligen därför också.Men du har rätt, man ska säga vad man tycker! :) Nästa gång jag länkar till dig blir det därför:

"Bim - den supertrevliga Farstabloggerskan med repititions-OCD!" ;D2010-09-13 @ 11:15:54
URL: http://violavamp.webblogg.se/
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Viola Vamp: Jo, så kanske det är dom menar med namnet. Själv läser jag mest i soffan, så jag kallar mig INTE för Bokhora! ;-)Jag var tvungen att googla på OCD, för jag visste inte vad det betydde. Men efter att ha läst om det på Wikipedia, så kan jag nog kanske hålla med! ;-D

2010-09-13 @ 14:28:35
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Viola Vamp

Hi hi, det var inte helt seriöst, men en liiiten sanning i det dock! :)

2010-09-13 @ 18:50:10
URL: http://violavamp.webblogg.se/
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Viola Vamp: Jag tar inte illa upp! För det är faktiskt en liiiiten sanning i det! Det håller jag definitivt med om! ;-)

2010-09-13 @ 19:02:23
URL: http://bim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0