"Hjälp, vem är jag?" av Caroline af Ugglas & UKON - 2010 - Bok


---------    

Recension av boken: "Hjälp, vem är jag?" av Caroline af Ugglas & UKON (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Memoarer/Biografier/Dokumentärer)

---------


"Boken är en dokumentär och ordagrann skildring  av de psykoterapisessioner de bedrivit under mer än ett och ett halvt år.  Caroline af Ugglas är under samtalen obarmhärtigt öppen och beskriver naket sina depressioner, sin ångest, sin rädsla för att bli galen men berättar också utförligt om sin familjehistoria, barndom, vilda ungdomsår och kärleken till sin familj. Och om mycket, mycket mer.

I Hjälp, vem är jag? får vi följa med i Caroline och UKON:s lika insiktsfulla som tidvis dråpliga samtal. I denna unikt iscensatta självbiografi får vi vartefter se en livshistoria växa fram. Boken är en djupt personlig berättelse och bekännelse från en person mitt i ett liv fullt av körsång, hästar, knasiga upptåg, lidande och lidelse."

(Kopierat från piratförlaget.se)

--------  

Det här var en väldigt annorlunda bok. Det är utskrivna samtal från psykoterapisessioner mellan Caroline af Ugglas och psykologen Ulf Karl Olof Nilsson.

Jag tycker det är svårt att recensera och betygssätta en sån här bok.

Men om man, som jag, har ett intresse av Caroline, så var den intressant att läsa. Jag går ju i en av Carolines körer, och tyckte det var givande att läsa om henne och hennes liv.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Piratförlaget.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


--------- Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0