"Jag älskar dig inte" av Christina Stielli - 2010 - Bok


---------    

Recension av boken: "Jag älskar dig inte" av Christina Stielli (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

---------


"Lotten har en familj: en man hon älskar högt och rent och två barn hon sätter före allt annat. Definitivt före sig själv. Hon vet ju att äktenskap innebär kompromisser och vem skulle hon vara om hon inte först och främst såg till att Per och barnen mådde bra?


Det Per säger till henne en dag - "Jag älskar dig inte" - slår i ett slag hål på idyllen. Men Lotten kraftsamlar, hon kan förändra sig. Hon ska försöka mer, bättre. Hon vet att hon kan. Hon bestämmer sig för att med alla medel rädda den familj som är mamma, pappa och två barn. Att hon raderar ut sina egna konturer i processen är bara en del av den nödvändiga kompromissen. Men inget hon gör fungerar. Eller kanske hon bara inte begrep bättre, som Per säger till henne när han till slut tar sin väska och lämnar familjen för gott. Det uns av självkänsla Lotten hade kvar raderas. Hela hennes värld rasar samman, men i sin förtvivlade situation får hon hjälp att finna fast mark av två omistliga vänner. Och när hon så småningom reser sig är hon fylld av en längtan att förnedra Per så som han förnedrat henne. Hon går mot sin egen ljuva hämnd, med målet att förstöra det han håller högst i livet. Precis som han förstörde det hon älskade mest. Med sälta och humor skildrar Christina Stielli det raffinerade spel som pågår under ytan i ett havererande äktenskap, och gestaltar den hopplösa förtvivlan som knockar en övergiven kvinna i kris. Det är befriande trovärdigt om hur den mödosamma men ändå möjliga vägen till ett nytt liv, på egna villkor, faktiskt ligger där och väntar.

Jag älskar dig inte är identifikationslitteratur av högsta graden."


---------  

(Kopierat från wwd.se)

--------  

Det här var en mycket, mycket bra bok. Den gick verkligen rakt in i mitt hjärta. Naken och utlämnande. Den berörde och rörde. Kändes oerhört verklighetstrogen. Och jag tror att många kan känna igen sig i den. Välskriven och lättläst var den också.

Jag kan verkligen rekommendera boken till alla. Och jag hoppas, hoppas att Christina Stielli kommer att skriva många fler romaner.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Wahlström & Widstrand.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------   Alltid kul när författare uppmärksammar mina recensioner! Christina Stielli har både kommenterat här i min blogg, och också länkat till mig i sin blogg och lagt in mina ord från min recension där.

Kommentarer
Postat av: Nilla

Vad kul att du gillade boken, jag har beställt ett ex. Har kontakt med Christina via blogg och fb sedan några år, och bara därför är det extra kul att snart ha hennes bok i min hand.

Hoppas att du år bättre nu, att förkylningen börjar ge sig.

Kram!!!

2010-09-21 @ 17:38:29
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Nilla: Ja, jag älskade boken! Helt suveränt bra! Kul att få höra sen vad du tycker om den! Skriv och berätta! Själv har jag aldrig läst Christinas blogg. Men jag kanske borde börja?Tack för omtanken. Tyvärr så mår jag fortfarande inte bättre. Kram!2010-09-21 @ 19:58:04
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Christina

TACK för din a fina ord :) Jag blev väldigt glad. Meningen var ju att den skulle beröra så jag är glad att många säger att den gör just det.Hej Nilla! vinkarJag finns ju på bloggar på fler ställen. Både på den län k jag lagt in här och på www.tara.se

2010-09-22 @ 14:59:20
URL: http://christinastielli.se
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Christina: Kul att du blev glad! För den berörde mig verkligen! Bästa jag har läst på länge!Ska kolla in dina bloggar också!

:-D2010-09-22 @ 16:48:38
URL: http://bim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0