"Kriget är slut" av Morgan Alling - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Kriget är slut" av Morgan Alling (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Memoarer/Biografier/Dokumentärer)

---------


"När Morgan Alling skildrade sin tuffa barndom i radioprogrammet Sommar år 2009 blev gensvaret enormt. Kanske för att ingen hade anat att den glada, spexande, populära skådespelaren hade en annan sida. Att det bakom skratten även fanns en stor sorg.


Morgan Alling skildes från sin alkoholiserade mor vid fyra års ålder, hamnade på barnhem, skickades från fosterfamilj till fosterfamilj och tycktes förutbestämd för ett liv med missbruk och misär. Räddningen kom i form av en kärleksfull fosterpappa som vågade ställa krav och teatern som blev Morgans nya hem.


Kriget är slut är en gripande skildring av ett maskrosbarn som inte bara klarade sig utan har lyckats vända motgångarna till en styrka."

 

(Kopierat från forum.se)


---------

En mycket bra biografi av skådespelaren Morgan Alling. Väldigt öppenhjärtig och gripande. Men också med humor och styrka i. Härliga tidsskildringar från sjuttio- och åttiotalet är det också. Kan helt klart rekommenderas.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Forum.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0