"Tatureringar - Konst på hud" (Tattoo) av Marcel Brousseau - 2010 (2009) - Bok


---------    

Recension av boken: "Tatueringar - Konst på hud" (Tattoo) av Marcel Brousseau 2010 (2009) (Genre: Amerikansk Skönlitteratur / Fakta)

---------


"Skönhet går över. En tatuering är för alltid.

En demon med eldsprutande ögon på ryggen? Eller en fromt leende Buddha på vaden? Oavsett om du funderar på att göra din allra första tatuering eller om du är "fast i bläckträsket" sedan länge är Tatueringar boken för dig.

Efter en kort historisk inledning kan du här låta dig inspireras av färgfoton på fler än 300 personliga tatueringar. Fascineras av kroppar täckta av prunkande blommor i fosforescerande färg och av naturtrogna porträtt av Salvador Dalí, Darth Vader och Jerry Springer bland mycket, mycket annat.

Trots att tatueringar alltid har funnits (man har till och med hittat tatueringar på 4000 år gamla egyptiska mumier) är det fortfarande en både kontroversiell och mytomspunnen konstart. Här i väst har det tills för bara några decennier sedan varit något enbart för sjömän och fängelsekunder, men med draghjälp av bland annat teveserier som Miami Ink med efterföljarna LA Ink och London Ink har intresset fullkomligt exploderat.
"

(Kopierat från icabokforlag.se)

--------  

En vacker och tjock inbunden bok med massor av stora och fina färgbilder. Kan helt klart rekommenderas om man är intresserad av tatueringar.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Ica Bokförlag / Forma Books.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


--------- Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0