"Döden på en blek häst" av Amanda Hellberg - 2011 - Bok---------    

Recension av boken: "Döden på en blek häst" av Amanda Hellberg (2011) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"När Maja Grå kommer till Storbritannien är det inte bara för att studera vid den anrika konstakademin i Oxford. I Brighton står polisutredarna handfallna efter det ohyggliga mordet på Majas sedan länge försvunna mamma, och de behöver hjälp.

Maja Grå har förmågan att se mer än andra och inspektör King vid Brighton-polisen håller kontakten med den unga svenskan. Trots sin skeptiska inställning inser han att det är något speciellt med Maja. Men kan han verkligen sätta sin tilltro till en känslig och ganska skör ung tjej?

Medan höstmörkret smyger in genom Oxfords gränder fördjupar sig Maja i studierna. Hon har brutit sig loss från en svår uppväxt och landsortens bedövande strypgrepp. Med hjälp av den levnadsglada rumskamraten Nikita börjar Maja ta sig ur sitt nedärvda utanförskap och inleder ett trevande kärleksförhållande med oljemålaren Jack. Men Maja grubblar på den komplicerade relationen till modern. Varför valde hon att försvinna till Brighton, och varför blev hon mördad?

Majas sensibilitet skruvas upp till det outhärdligas gräns när hon förnimmer en övernaturlig närvaro på elevhemmet. Är det de döda som söker Majas hjälp? Gengångare som vill avslöja gamla illgärningar, eller en oberäknelig mor som försöker nå sin dotter från andra sidan? Maja Grå rycks in i en skoningslös dödsdans med skrämmande hemsökelser, häftig passion - och en gäckande mördare.
"


(Kopierat från forum.com)


---------

Det här är väl kanske ingen direkt kriminalroman/deckare utan mer än spänningsroman/roman. Det är Amanda Hellbergs andra bok, men jag har inte läst hennes första bok som heter "Styggelsen".

Jag tyckte den här boken var bra. Den var lite annorlunda och hade en del övernaturliga inslag. Spännande, intressant, välskriven, lättläst, och inte alls förutsägbar.

Kan helt klart rekommendera den, och jag ska nog ta och läsa Amanda Hellbergs första bok också.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Forum Bokförlag.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Kommentarer
Postat av: Pernilla Heijdenbeck

Jag har precis varit på bibblan och lånat hennes första bok, Styggelsen.

2011-02-02 @ 19:23:42
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Pernilla Heijendenbeck: Åh! Kan du inte skriva sen då och berätta vad du tyckte? Kollade efter den i i pocket, men den fanns inte. Ska titta efter om den finns som e-bok hos Biblioteket.

2011-02-02 @ 19:28:09
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Rasmusmatte

Den måste jag läsa. Har inte läst något av henne tidgare. Nu blir jag nyfiken.

2011-02-16 @ 20:34:51
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Rasmusmatte: Ja, jag tyckte att den var bra! Kan helt klart rekommendera den! :-D

2011-02-16 @ 21:05:33
URL: http://bim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0