"En shot till tack" av Maria Engelwinge - 2011 - Bok---------

Recension av boken: "En shot till tack" av Maria Engelwinge (2011) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman) 

---------


"Gotland sommaren 2010.

Turisterna slåss om att få visa upp sig på Tofta strand men varken Tanya eller hennes vänner Emma och Patrik är intresserade av sol och bad.

Tanya fyller sitt liv med sex, droger och fest. Trots att hon kämpar hårt fastnar skrattet allt oftare i halsen och att fylleknulla bort en obesvarad förälskelse är inte så lätt som hon trott.

Emma lever efter mottot att allt blir bra bara man älskar tillräckligt mycket. Varken en våldsam pojkvän eller själviska vänner kan få henne att sluta tro på kärlekens kraft.

Patriks altan är det enda vilda i hans liv. Han städar sitt radhus varje söndag, har inte haft en sjukdag på fyra år och han är hjärtligt trött på sitt tråkiga liv, men vad ska man göra när man är en snäll kille av naturen? Ja, vad skulle hända om man säljer radhuset, bilen, säger upp sig och gör precis vad som faller en in?

En bok om vänner en het sommar på Gotland. En bok om hur hemligheter från det förflutna påverkar nuet, om vad människor är beredda att göra för att bli sedda och älskade och vad som händer när det förflutna kommer ikapp.
"


(Kopierat från adlibris.com)


---------

En mycket, mycket bra bok om några vänner på Gotland under en sommar.

Från början tyckte jag att boken verkade vara lite ytlig, men den blev bättre och bättre, och med mer och mer djup, ju längre fram i boken jag kom.

En lite annorlunda bok som jag verkligen kan rekommendera till alla (utom till dom som kanske är lite pryda, för det är många och utförliga sexscener i boken). ;-D

Lättläst är boken också. Och jag skulle verkligen vilja läsa fler böcker av författaren. 

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------

Betyg:  4 av 5.

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Ord Text Mening.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0