"Endera dan" av Birgitta Stribe - 2011 - Bok---------

Recension av boken: "Endera dan" av Birgitta Stribe (2011) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

---------


"Britt-Marie är femtio plus, minst. Hon väntar fortfarande på att livet ska börja. Endera dan ska Britt-Marie åka jorden runt, kanske kommer hon till Danmark. Endera dan ska Britt-Marie skriva en bok, under tiden skriver hon krönikor i ett kattmagasin om Sessan som är påhittad (man måste ju försörja sig, säger Britt-Marie). Endera dan ska Britt-Marie ha röda remsandaler, men tyvärr tillverkas de inte för knöliga hallux valgus-fötter.

Hon bor i den lilla staden Stingslinge med sin man Leffe som arbetar i en sportbutik och är maniskt intresserad av maratonlöpning. Från soffan.

När Britt-Marie en dag, av en slump, går med i ”Kvartisjuklubben”, den lokala hundklubben, verkar det som endera dan faktiskt är på väg.

Endera dan är en fantastiskt rolig roman med hög igenkänningsfaktor om en kvinna som inte kan sluta förvänta sig mer av livet, men samtidigt är lite för bekväm för att förändra det.

"


(Kopierat från kabusabocker.se)


---------

När jag läste om den här boken så fastnade jag direkt för den! En bok som handlar om en kvinna som heter Britt-Marie, är femtio plus, och har besvär med sina fötter, den måste ju bara vara bra! För den handlar ju nästan om mig själv! ;-D

Och den var bra! Den hade otroligt hög igenkänningsfaktor. Den var lättsam, trevlig och rolig. Tankeväckande och lättläst var den också.

Så jag kan verkligen rekommendera boken! Kanske speciellt till kvinnor i min ålder.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------

Betyg: 4,5 av 5.

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Kabusa Böcker.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0